väljer din spisinsats

Under de senaste 25 åren, har Murray Anderson hanteras praktiskt taget varje hem förbättring projektet kan tänka sig. En ivrig DIYer har han uppgraderat, ombyggda och renoverade sina hem allt på egen hand. Nu har han vänt sin fokus till att dela denna expertis med sina läsare.

Om du använder en gammal spis för att värma ditt hem, kan du ganska troligt spara lite pengar på dina uppvärmningskostnader samt öka effektiviteten och städningen av din eldstad genom att installera en spisinsatsen. Men alla spisinsatser är inte rätt för varje situation så det är viktigt din tar sig tid att välja den öppna spisen infoga denna rätt för dig.

Börja med att tänka på bränsle

Överväga kostnaden och tillgången på bränsle för din insats. Enheter finns att bränna trä (vanligast), naturgas eller propån och pellets och även kol så ditt val av bränslen är praktiskt taget obegränsad, och du kan göra ditt val baserat kostnaden och tillgängligheten av olika bränslen i ditt område. Om du funderar på en vedeldad insats säkerställa att modellen är EPA certifierad. En certifierad vedeldning insatsen kommer att bränna ved mer effektivt än andra vedeldade design samtidigt värma upp ditt hem effektivt och producerar mycket mindre rök. Detta är en viktig faktor, eftersom det enligt hemsidan EPA “Wood rök är avfall. Rök som flyr från braskaminen oförbränt slösas bränsle som kommer att hålla i skorstenen som kreosot eller släppas som luftföroreningar. ”

Hur stor en enhet

Spisinsatser varierar från ganska små till stora. Eftersom definitions de är “skär” du behöver det för att passa in i öppningen av den befintliga öppna spisen för att minimera installationskostnader. Fastställande av lämplig storlek är en fråga om att mäta höjden, bredden och djupet av den befintliga öppningen såväl som den bakre bredden och djupet på härden.

Stil och funktioner

De typer av skär kommer att variera mellan olika bränsletyper, men oavsett vilken typ av drivmedel, skär finns i olika färger, mönster och ytbehandlingar från traditionell till modern, sedan en spisinsatsen kommer att vara i vanlig vy är det viktigt att ta del dags att välja en insats som passar både dina behov och din livsstil om laid back och avslappnad eller mer formellt,. Bland de funktioner du kommer att kunna välja mellan för din insats är självrengörande glasdörrar som gör att du kan titta på lågorna, fläktar eller ventilatorer för att distribuera värme i hela ditt hem och även termostat och fjärrkontroller för att reglera elden,. Du kommer också att kunna välja från estetiska egenskaper såsom guld eller mässing dörrar, och härd tillbehör för att smälta in i din befintliga inredning.

installations~~POS=TRUNC överväganden

En spisinsatsen kräver en korrekt installation och en fungerande skorsten i gott skick. Skär har oftast en liner installerad inuti befintlig skorsten och regler skall enheten installeras i enlighet med rådande bygg och brand koder. På grund av risken för brand och komplexiteten i de koder, installera en spisinsatsen är vanligtvis inte ett jobb för en DIY’er.

En kvalificerad certifierad installatör är rätt val för att installera en insats. De flesta återförsäljare kan rekommendera en behörig installatör professionell eller om att detta inte är möjligt, föreslår hemsida EPA ett bra sätt att hitta en kvalificerad installatör i ditt område är genom National Eldstad Institute® (NFI). NFI är en ideell certifieringsorgan som bedriver rikstäckande utbildning och testning av härd proffs. Du kan läsa mer lära sig mer om NFI och hitta en NFI vedeldade Specialist, genom att besöka deras hemsida på http://www.nficertified.org/

Murray Anderson är en erfaren frilansande skribent över 500 artiklar publicerade på webben samt i tryckta tidskrifter och tidningar i både USA och Kanada. Han skriver på ett brett spektrum av ämnen och är en vanlig bidragande orsak till denna webbplats. Han kan kontaktas på murand@lycos.com.