välja miljövänliga gröna skåp

Varför Gröna Skåp?

Att tänka på

Typer av material

välja Material

Välj skåp gjorda av gröna material för att behålla din miljövänlig livsstil. Gröna skåp kan vara lika robust och attraktiv som de gjorda av mindre hållbara material.

Många fabriksbyggda objekt innehåller farliga kemikalier och gifter som kan skada din kropp. Några av dessa toxiner innefattar formaldehyd och flyktiga organiska föreningar (VOC). Dessa kan komma från hårdvara och material samt färger och fläckar,. Miljövänlig eller “gröna” möbler har ofta en GreenSeal eller Greenguard etikett eller någon annan garanti.

När du väljer dina skåp, ta hänsyn till faktorer som är inblandade i produktionen. Ta reda på hur materialet skördades, som om det är trä återvinns från gamla byggnader eller skära ned från skogar som håller på att återplanteras. Forskning det tillverkande företaget och dess metoder.

Om du har en äldre skåp som du vill återanvända, välja miljövänliga strippor och måla för att piffa upp det.

Innan du köpa eller bygga en grön skåp, se till att träet inte har behandlats med kemikalier. Den bästa formen av trä har skurits direkt från trädet och förs direkt till verkstadsgolvet. Medan sammansatta och konstruerade skogen är mycket populär, kan de ofta behandlas med kemikalier under tillverkning. Många gillar tanken på spånskiva eller medium densitet fiberboard (MDF) trä, eftersom träd inte huggs ner för att göra det. Dock kan dessa material inte vara så robust eller tålig som äkta trä, och de kan innehålla farliga gifter,. Agrifiber är ett annat material som används för att göra möbler. Detta trä är tillverkad av jordbruks biprodukter som halm, gräs eller majs skal-saker som ofta var mulched eller kasta, men nu har ett nytt ändamål i miljö cirkel;. Metall material kan också återanvändas för att bygga gröna skåp. Metall inte släpper ut farliga kemikalier och det är extremt tålig. Dock kan dessa material kosta mycket mer än andra typer av byggmaterial.

När du väljer material för ditt skåp, kontrollera att det inte är gjord av växter som är utrotningshotade. Av säkerhetsskäl måste tropiska träslag att certifieras av Forest Stewardship Council (FSC).

Bambu är en förnybar och hållbar trä. Faner är en annan utmärkt val för skåp. De använder mindre trä och är en förnybar resurs, men se till att någon som du köper är fria från formaldehyd.