takmonterad, VVS rör himmelsäng

canopy Material

Steg 1 – Mät din säng

Steg 2 – skaffa din Pipe

Steg 3 – Märk tak och installera Krokar eller flänsar

Steg 4 – Hang Canopy ram och Canopy

Skickliga på åter purposing möbler, bygga sin egen, eller kostnadseffektivt sprucing begagnade möbler, är KC Morgan en professionell frilansande skribent, med artiklar och blogginlägg som visas på dussintals platser.

En enkel canopy tar en säng från vanliga till snygga bara sådär. Problemet är, himmelssängar är dyrare än vanliga konstruktioner. Istället för att köpa en helt ny sovrum set, få några gardiner och vissa VVS rör för att skapa din egen vackra DIY trädkronorna.

Eftersom du skapar en industriell utseende, inte begränsa sig till traditionella gardiner. Andra alternativ är myggnät, fallskärmar eller bambu pärlor.

Mät din sängram. Avlägsna de madrass och rutan springs, om så är nödvändigt, för att få en korrekt mätning. Med hjälp av dessa mätningar, klippa din pipa med en såg eller har det skuren för dig till rätt storlek.

Baserat på dina mått få lite VVS rör för att matcha dessa dimensioner. Koppar, järn och plast PVC-röret kommer alla att vara tillgängliga på hem förbättring butik. Få 1-tums rördiameter i den stil du föredrar. Koppar och PVC är lättare och lättare att skära – Järn och koppar kommer att ge dig en industriell look – PVC kan sprutmålas vilken färg du vill, men försök inte att dölja det. För att detta projekt att arbeta, vill du röret att vara synlig. Det kommer att skapa en fantastisk industriell kontrast mot mjukhet i tyget.

Du behöver också 90-graders rörböj kopplingar, 4 av dem, matcha diametern och materialet i din pipa.

Om du använder järnrör, kommer du bifoga det till taket med golvflänsar snarare än krokar. Du behöver 8. Och du behöver 8 T-kopplingar.

Markera utrymmet för trädkronorna i taket, direkt ovanför sängen. Kapellet ska rada upp just med sängram.

Använd tak skruvar, montera krokarna direkt i taket. Du vill 2 krokar på vardera sidan av varje hörn, och en krok i mitten av varje rörlängd. Detta är 12 krokar totalt.

Alternativt, om du använder järnrör markera taket men vänta med att installera flänsarna.

Med krokar – När krokarna är monterade, skjut rören på plats men inte fästa armbågarna ännu. Sätt gardinringarna på rören och hänga canopy.

När baldakinen är på plats, placera beslagen för att säkra röret. Eftersom du inte rinnande vatten genom rören, behöver du inte att permanent fästa dem med lod eller PVC lim.

Med flänsar – Lägg ut strukturen i rörram på golvet eller på sängen. Skruv T-kopplingar jämnt fördelade nära varje hörn och ett golv fläns till varje T. skapa hela ramen och sedan lyfta den i taket och skruva flänsarna golv på plats. Ramen är inte tung, men självklart behöver du mer än en person för detta.

Tips och variationer

Det är din canopy och din DIY projekt, så kreativ att skräddarsy designen bara för dig.

Faux Huvudgavel – måla väggen bakom sängen hela vägen upp till den hängande trädkronorna för att skapa en illusion av en sänggavel.

Fyra affisch Look – Häng korta gardiner hela vägen runt trädkronorna, och långa golv längd gardiner vid de fyra hörnen. Det kommer att skapa en illusion av en testare säng med fyra höga stolpar.

Just Over the Top – Istället för att skapa en fullständig rektangulär kapell, installera två korta stavar precis ovanför huvudet av sängen. Häng en lång gardin över stavarna för att skapa en romantisk, halv-canopy utseende.

Hoop It – I stället för en fullständig rektangulär kapell, hänga en stor cirkel ovanför sängen istället. En cirkulär form är inte så svårt att bygga med rätt rördelar. Använda extra långa gardiner som kan dras ut och ner för sidorna av sängen.

För mycket mindre än kostnaden för en ny himmelssäng, kan du enkelt skapa din egen DIY kapell och ge din säng en mer elegant, romantisk look med bara några timmars arbete.