tak utsmyckning tips

Tak Färger för färgade väggar

Tak Färger för vita väggar

Tak Färger för mörka rum

Täcker Tak Imperfections

tak Bakgrund

tenn tak

Tak Effekter på rummet Noise

tak tillbehör

högt i tak

Partiell Ceiling Paint

Darcy Logan är en författare, redaktör, och grafiker. Hon fick sin kandidatexamen i engelska och hennes magisterexamen i pedagogik från Middle Tennessee State University, och skriver om hem förbättring, trädgårdsskötsel och dekorerar för denna webbplats.

Människor tillbringar ofta mycket tid att plocka ut sina tapeter och golvbeläggningar, men helt ignorera sina tak. De flesta vita tak färger innehåller knappt någon pigment. Pigment är viktigt eftersom vitt är en färg och inte bara frånvaro av färg. Rätt färg, textur och trim kan förbättra proportioner ett rum, ändra känslan i ett rum, och kompensera för eventuella fysiska nackdelar samtidigt skänka det med en viss stil.

Medan vitt är populär på grund av sin neutralitet, är det inte den bästa färgen för ett tak. Vit kan göra ett tak visas närmare i ett rum med ett lågt tak, men kommer också att göra ett tak verkar längre bort i rum med högt i tak. När det är möjligt, försök att lägga till lite färg till tak.

Ett enkelt sätt att göra detta är att använda en nyans av färg på väggarna. Den perfekta nyans kan skapas genom att blanda en del av väggens färg med två eller tre delar rent vitt. Lister kan målas i samma färg eller en nyans mörkare än de tak. Genom att använda nyanser av samma färg, du se till att alla toner ser bra tillsammans.

Även om dina väggar är vita, betyder det inte ditt tak måste vara vit. Färg på taket ger ett rum dimension och stil. Med mjuka nyanser kommer att göra rummet öppna upp eftersom de framkallar känslor av naturen. Det kan vara himmelsblå, solnedgång persika, eller solljus gul. Om du vill ta med taket nere, anser att måla det en mörk färg såsom marin, choklad, eller kol.

Om du har ett mörkt rum, överväga att måla taket med en högblank finish som kommer att förstärka rummets ljus. Detta kan vara svårt eftersom högblank färg kommer att belysa eventuella brister i ytan. I små utrymmen, såsom en bottenvåningen, kan en spegel monteras i taket. Det kommer att lägga höjd och ljus till det lilla utrymmet.

Om ditt tak har brister, det finns många sätt att maskera dem. Falska balkar kan användas för att maskera elektriska kablar eller lappade sprickor. En ful tak kan täckas med beadboard paneler eller TRÄPANEL.

Panelerna kan färgas eller målas beroende på vilken stil du vill skapa. Tyget kan också användas för att dölja ytan av taket. Tented tyg kommer att ge rummet en mer intim känsla. Men du kan också rynka tyget.

Tapetsering taket är också ett bra sätt att täcka upp en ful eller skadade tak. Kraftigt präglad tapet kan lägga till en gamla världen smak till ett rum och inte behöver användas över hela taket. De kan utformas med en tapet gräns eller trä gjutning.

Tenn tak kan också räntor och täcka brister samtidigt reflekterar mer ljus i ett mörkt område. De finns i en mängd olika färger och utföranden, däribland mässing, koppar, krom, tenn, antik tenn och antik koppar.

Om en tenn taket är ur din prisklass, kan du få faux tenn takplattor tillverkade av återvunnet papper som simulerar utseendet på tenn. Plattorna är lätta och kan fästas i taket med bindemedel. De har också en tungan och groove design som gör dem mycket lätta att installera.

Om du vill göra rummet tystare, akustiska taksystem finns också. Solserene gör både tyg och trä taksystem som är utformade för att absorbera ljud. Träet taket kommer pre-färdiga och finns i tre olika utföranden. Tyget tak finns i vitt och liknar en putsade tak. Dessutom är de lätt att installera att du kan göra det själv.

Krona lister är ett utmärkt sätt att rama in en vackert målade tak.

Om du använder det både toppar av väggarna och kanterna på taket, kan du ge en illusion av att taken är högre än de verkligen är. Om du har ett rum med en riktigt lågt i tak eller en där skåpen tar upp större delen av väggytan, placera gjutning eller en tapet gränsen endast på taket. Detta kommer att föra ögat upp och göra taket verkar högre.

Du kan också ta ditt tak färg och bära ner på dina väggar om en fot. Detta slår i taket i ett slags lock och subtila färgkontrast mellan locket och väggarna kommer att göra taket verkar högre. Detta bör endast göras om taket är målat en ljusare nyans av färg på väggarna.

Om du inte vill att måla hela taket, anser bara att måla delar av den. Tre stora diamanter, några cirklar eller andra mönster kan lägga till visuella intresse för rummet men kommer att bli lättare att göra än att måla hela taket,. Taket behöver inte vara tråkig eller ignoreras. Använd den för att understryka och förbättra inredningen i ett rum. Varje gång du ligger i sängen eller på soffan, är chansen att du kommer att titta i taket. Varför inte ge dig något att titta på genom att tillsätta en liten stil på det. Du kanske blir förvånad över hur saker och ting börjar leta upp.