ta hand om en Buckeye Tree

Vattning

Gödsling

mulching

Solskydd

beskärning

Buckeye träd är en vanlig syn i många delar av centrala och östra USA. Det finns ofta på offentliga platser som parker. Detta långsamt växande lövträd är så heter eftersom frukten liknar en hjort öga. Dess trä används för att göra fanér, lådor och leksaker. Det blad, frukt och bark innehåller en giftig sav som om upptagning kan orsaka kräkningar, diarré och förlamning. Trädet växer bäst i lös, väldränerad jord. Nedan följer några vård riktlinjer för att hjälpa dig att växa en hälsosam buckeye.

Ge din buckeye fröplanta mycket vatten i den tidiga tillväxtfasen. Detta kommer att uppmuntra rötter att etablera sig djupt och omfattande. Ge träd vatten en gång i veckan, så att marken kan vara konsekvent fuktig vid alla tidpunkter. Men var noga med att undvika att skapa våta jordar eftersom detta kommer att leda till rötterna att kvävas. Korrekt rot etablering kommer att förhindras av våta jordar. När rötterna är väletablerade du kan skära ner kraftigt på vattning. Buckeyes är ganska härdiga och inte kräver mycket vatten en gång mogen. Men se till att vattna ditt träd under torrperioder eller mycket varmt väder anfall för att upprätthålla sin goda hälsa.

Applicera gödselmedel regelbundet under de första åren. Träden är tunga matare under den tidiga tillväxtfasen. Ge trädet en flytande gödselmedel när du transplantera eller när fröna gro. Bibehålla en månatlig utfodring schema för de första 2 åren. När rötterna är väletablerade du kan ge gödselmedel en gång var 6 månader. Beyond 4 eller 5 år, behövs ingen gödsel.

Kompostmaterial din Buckeye Tree på sommaren och vintern. Det är bäst att använda organiskt material såsom torkat gräs eller sågspån. Detta kommer att öka näringsinnehållet i marken när den bryts ned. Kompostmaterial bidrar till att upprätthålla jordtemperaturen inom ett idealiska området. Det kommer också att förhindra tjälskjutning under vintern. Placera 3 inches på marken men lämna tillräckligt utrymme runt trädstammar. Detta kommer att möjliggöra korrekt andning utan hinder. Avlägsna kompost när marken har tinat under våren.

Långvarig exponering för direkt solljus kommer bränna dina Buckeye blad. Ge lite skugga eller skärm från eftermiddagsljuset, särskilt under sommaren.

Buckeyes är i allmänhet långsamt växande träd. Om du trimma dem medan unga, är du sannolikt inte att trimma igen snart på grund av den långsamma tillväxttakten. Det är bäst att trimma i slutet av våren. Trimma träden medan fortfarande ung för att uppmuntra en bättre form. Använd Sekatör att skära av tunnare grenar medan tjockare grenar kommer att kräva en beskärningssåg. Grenar som är extremt stor kommer att kräva en motorsåg. Klipp av grenar som korsar i andra eller som verkar vara obekväma. Inte klippa av den gren tips men klipp där filialen groddar från stammen. Var noga med att inte skära in i stammen eller riva på barken. Skulle du upptäcka grenar eller växtdelar som är sjuka, trasig eller skadad, skär dem också. Detta kommer att hjälpa kontroll spridningen av sjukdomen. Det kommer också att bana väg för nyare, sundare tillväxt ska visas.