ta hand om dina rabarber växter

Plats

plantering

Underhåll

Rabarber är en familj av perenna växter, stjälkar som vanligtvis används i livsmedel som pajer och tårtor. Denna anläggning har flera näringsmässiga fördelar, och är populär på grund av dess användning i köket. Rabarber växter är lätta att odla och underhålla och kommer att producera växtlighet under flera år om vårdas på rätt sätt. Rabarber blad är giftiga. De innehåller ett toxin som kallas oxalat, och är inte avsedda för konsumtion.

Den bästa tiden att plantera rabarber är tidigt på våren, när anläggningen är vilande. Dessa växter föredrar fullt solljus, men kan göra bra i delvis skuggade platser. Välj ett hörn eller sidoområde i trädgården att plantera dina rabarber. Eftersom rabarber kommer tillbaka varje år, kommer att placera den bort från andra växter lämna dem ostörda. Rabarber är tunga matare, så de kräver mycket bördig jord. Om kvaliteten på din jord är låg, kan du förbättra sin rikedom genom att tillsätta stora mängder av väl ruttnade gödsel eller kompost. Jorden måste vara väldränerad att undvika vattenmättnad. För att förbättra jordkvaliteten, gräva planteringspunkt och lägg i tillräckliga mängder av organiskt material. Ta bort alla ogräs i planteringspunkt. Blanda jorden väl och låt den sätta sig i ungefär en månad. Efter detta kommer jorden att vara redo och lämplig för plantering rabarber.

När du köper rabarber, måste du köpa kronorna eller divisioner av anläggningen. Frön är inte att rekommendera, eftersom anläggningen kommer att ta mycket lång tid att utveckla. Gräva en 2 med 2-fots hål för varje rabarber växt. Varje hål bör vara ca 3 fot bort från de andra hålen, i alla riktningar. Detta kommer att ge rabarber växter tillräckligt med utrymme för att växa, och ge bättre luftcirkulation. Göra en blandning av mogen kompost eller gödsel, och en adekvat mängd av all-purpose gödselmedel. Fylla varje hål med denna blandning till ungefär halv djup. Placera rabarber kronorna ca 2 inches djupt i hålet, vilket säkerställer att den övre delen är något synlig ovanför jordytan. Fäst anläggningen på plats med jord och resterande kompostblandningen. Applicera ett lager av organiskt kompost runt anläggningen, lämnar jorden runt roten knoppar lös. Kompost förhindrar ogräs tillväxt, hjälpa fukt lagring och skydda rötterna från svåra vintervindar. Torv och sågspån är bra val som kompost.

När rabarber växt är etablerad, är det lämpligt att dela upp och återplantera den efter ca 5 eller 6 år. Detta kommer att uppmuntra nyare, sundare tillväxt. När dela kronan av en gammal anläggning, dela upp den i ca 6 eller 8 bitar. Kontrollera att se till att varje division har åtminstone en knopp. Undvik att dela växter som inte är mycket hälsosamt. Rabarber växter behöver gödsling på våren. Applicera en lämplig gödningsmedel genom att skrapa den i marken, noga med att inte störa rötterna. Som din anläggning blir redo för skörd, ta bort stjälkarna genom att dra ut dem, eller genom att skära dem på markytan. Det är lämpligt att ta bort blomman stjälkar av mogna växter, som de visas.