ta hand om citronträd (Citrus limon)

Citrus limon, eller mer allmänt känd som citron, är en stöttepelare i många kök runt om i världen. Denna mångsidiga frukt är en huvudingrediens i många recept. Dess saft används som aromämnen och bas för många drycker. Att föra dig närmare de många fördelarna med denna frukt, här är några tips på hur du kan ta hand om din egen citronträd,. Gödning dina Citrus Limon, citronträd kan absorbera mycket höga halter av näringsämnen från marken. Av denna anledning måste du lägga till mer gödsel regelbundet, särskilt under månaderna maj och april. Du kan använda tång gödselmedel för att ge dina träd med flera av sina nödvändiga näringsämnen eller spårämnen. För ett år gamla träd, kan du använda ca 1 kilo gödsel eller kompost per träd. För träd som är mer än 8 år gamla, bör cirka 20 kilo kompost gödsel vara tillräckligt bra. För att uppnå rätt pH-nivåer, kan du också lägga dolomit eller kalk i din gödsel mix under månaderna november och december,. Vid tillämpning av gödsel, göra det till en vana att vattna träden efteråt. Detta kommer att bidra till jämnt sprida näringsämnen. Inte heller sätta gödsel på eller i närheten av trädstammen. Applicera blandningen i området nära eller runt dropp raden i varje träd,. Vattning din Citrus Limon, citronträd behöver mycket vatten, särskilt under sommarmånaderna, och när blomknoppar har börjat bildas. Vatten hjälper till den goda utvecklingen av frukterna. Vatten citronträd antingen tidigt på morgonen eller på kvällen så att vatten inte avdunstar snabbt. Citroner har mycket grunda rötter, så det skulle vara till stor hjälp om de utsätts för fukt under en längre period,. Beskärning din Citrus Limon, Beskärning träden kan du ta bort döda eller sjuka grenar. Genom denna process, du också ta bort låglänta eller inåtväxande grenar som blockerar luftflödet i de innersta delarna av träden,. Om dina träd ympade sorter, gör det till en vana att skära bort skott som bildar under transplantat linjen. Sådana formationer kan störa effektiv distribution av näringsämnen i träden. Dessutom kan lågt liggande skott potentiellt orsaka sår som kan utlösa sjukdomar i citronträd. Så var försiktig när beskärning längs transplantatet ledningsområdet,. För att underlätta skörd och kontroll av sjukdomar, försök att beskära dina träd så att de inte kommer att vara högre än 3 meter. Istället för att fokusera på höjd, forma träden så att deras grenar är utspridda. Detta kommer att hjälpa dina träd producerar mer frukt. Slutligen är beskärning bäst före våren. Men om du tänker forma dina träd, gör din beskärning eller forma efter skördesäsongen tidigt på våren,. Sannerligen, kan Citrus limon träd bli en attraktiv del av ditt hem eller trädgård om du kan ta hand om dem väl. Inte bara att du har en stadig tillförsel av citron frukt, men du kommer också att ha vackra vintergröna träd.