skapa unika stämplat konkreta mönster

Tips för stämpling

kreativa Stamps

Applicera ett släppmedel

gummi Formar

Konkreta frimärksmotiv kan lämna din betong ser ut som en helt annat material, eller de kan lämna roligt eller elegant design i en konkret bänk, bord eller golv. Om du vill att konkret ska se ut tegel, sten eller bara har intressanta mönster i det, gör dina egna konkreta frimärken är billigare och kan ge dig större frihet i design.

Tips för stämpling

kreativa Stamps

Många objekt kan användas för betong frimärken, med hjälp av din fantasi är viktigt när man letar efter föremål i hemmet eller i butiker som kommer att göra stora stämplar. Överväg att använda batik woodprintsna, tenn stjärnor, antika metall kakmått, snäckskal och bildelar. Försök överlappande en enkel form, som en cirkel, för att skapa en ny design.

Applicera ett släppmedel

Ibland kan ett objekt användas “som den är” som en stämpel, men ofta materialet inte gör det möjligt att bryta sig loss från betongen rent. En släppmedel kan sprayas eller utspridda över betongen omedelbart innan du trycker för att hjälpa stämpeln att lämna en klar, tydlig intryck.

gummi Formar

Om ditt objekt inte kommer att ta bort rent från gjuten betong efter applicering ett släppmedel när du testar den ut, gör en gummiform från objektet. Gummiformen kommer att ta mer tid och material men är mer sannolikt att de lämnar en tydligare stämpel. Använd en 2 del uretangummi eller silikongummi mix för att göra din mögel. För att förbereda ditt objekt innan du häller form mix över det, tryck först i en bädd av modell skulptur lera för att hålla den från att röra sig (beroende på formen av objektet du kanske inte behöver göra detta). Därefter rama in objekt genom att bygga ett formulär med trä eller trälister att innehålla hällde gummiform mix. Kontrollera att ramen når ungefär en tum högre än objektet. Spraya ditt objekt med släppmedel och häll gummiformblandningen i ramen. Låt sitta över natten och testa formen genom att peta den. Om den är fast, ta bort ramen först och sedan separera formen från objektet. Nu har du en gummistämpel som kommer att vara mer effektivt än det ursprungliga objektet.