skapa den rätta jord mix för kvadratfot trädgårdsarbete

Steg 1 – Mät din växande område Volym

Steg 2 – Köpa Ingredienser

Steg 3 – Blanda ingredienserna

Steg 4 – Fyll Lådor

Kathy tjänstgjorde som programdirektör för Gateway Greening i Missouri. Kathy har designat och utvecklat över 100 nationellt erkända gemenskap trädgårdsprogram för skolor och volontärer i hela landet. För närvarande är hon intresse utgivaren av Talbot Spy, som omfattar lokala nyheter på Eastern Shore.

Kvadratfot trädgårdsarbete är en metod för intensivt växande växter och grönsaker i upphöjda bäddar. Vissa kvadratfot trädgårdsmästare använder en soiless blandning av plantmaterial som är lättare än smuts. Jord och även jord blandad med kompost kan vara ganska tung, full av lera eller långsam tömning. Att skapa den rätta blandningen av jord är en enkel fråga om att veta proportionerna, mäta volymen på din växande område, och blanda ingredienserna.

TIPS: Vår expert trädgårds rådgivare, Kathy Bosin tillägger: “soilless blandar används i populära vertikala trädgården system, liksom taket trädgårdar Om du använder en soilless mix, se till att forskningen växterna du vill växa för säkerhets skull. du hittar en mix recept som kommer att vara lämpligt. ”

Volymen av ett utrymme är lika med bredd gånger längden gånger höjden. Så, för en upphöjd trädgård låda med måtten 4 av 4 fot och en fot djup, är lika med 16 kubikfot volym. Beräkna volymen för alla dina upphöjda rutor och sedan lägga till de volymer tillsammans för att få den totala volymen.

Den ljusare än smutsblandningen används för kvadratfot trädgårdsarbete är följande: 1/3 torv, 1/3 vermikulit och 1/3 kompost. För en 3,5 kubikfot påse med vermikulit, i genomsnitt du kommer att spendera $ 18. En 3,8 kubikfot komprimerad mängd torv är ungefär $ 9. Du bör få olika typer av kompost. Du kan vanligtvis hitta flera olika blandningar av kompost i bulk för omkring $ 30 en lastbil. Du kan också köpa det pre-säckar. En 1 kubikfot väska kostar vanligtvis runt $ 2.

Om du bara har en upphöjd låda att arbeta med, kan du antagligen blanda ingredienserna i flera omgångar i en skottkärra. Annars lägga ut en stor presenning och lägga ner ett mått på kompost följt av torv och vermikulit. Till exempel, om du har tre 4×4 sängar som var och en fot djup, behöver du 48 kubikfot mix. Det motsvarar 16 kubikfot varje ingredienserna. Enligt ovanstående åtgärder måste du ca 5 påsar med vermikulit, 5 åtgärder av torv och 16 påsar eller en lastbil av kompost.

Väl på tarp, blanda väl med en högaffel eller spade. Du vill ingredienserna väl blandat innan du skyfflar dem i trädgården rutor.

En gång blandats, bör varje låda får ungefär samma mängd av blandningen. Nu kan du planera ut vad som kommer att planteras där. Du kan använda både frön och börjar plantera din trädgård. Ljus blandning tillåter fröna att gro enkelt och rötterna att expandera. En annan stor del av denna blandning är att det är nästan omöjligt att över vatten. Blandningen är så lätt och bra dränering att vattnet aldrig pooler upp.