rengöring undersidan av din gräsklippare

Steg 1: Safety First

Steg 2: Sköljning undersidan

Steg 3: Ta bort Tough Debris

Steg 4: Slutsköljning

En gräsklippare är en av de hushållsapparater som tar stryk, men fortsätter att soldat på. Även om du kan använda din gräsklippare i många år innan någonsin behöva underhålla den, betyder det inte att du bör försumma sin vård. Under sommaren ska du rengöra gräsklipparen undersida. En ren gräsklippare kommer att pågå mycket längre och denna artikel kommer att visa dig hur man håller det showroom nytt.

En förbränningsmotor kan vara en oförutsägbar sak. När det gäller äldre gräsklippare du helt enkelt dra ackordet att stänga av motorn över. När motorn startar bladet börjar vända med mycket hög hastighet. För att vara helt säker på att du inte av misstag kommer att fångas framför en farlig gräsklippare blad först suga ut allt bränsle. En gräsklippare kan dock börja med bara rök så avlägsna kabeln ansluter till tändstiftet. Detta kommer att förhindra gräsklipparen avfyras.

Beroende på den senaste gången du rensade gräsklipparen kan du bara behöver göra det här steget. Du kommer att vilja flytta gräsklipparen till ett område som du inte har något emot att få smutsiga. Din uppfart är en idealisk plats. Slangen måste också kunna nå den gräsklippare. När gräsklipparen är där du vill ha det du vänder det till sin sida. Detta gör det möjligt skräp att falla ut ur gräsklipparen i stället för att lösa på undersidan. Dra slangen över till gräsklipparen och slå på den. Kontrollera att du har ett sprutmunstycke utrustad som alla andra kommer inte att göra jobbet. Rikta strömmen av vatten vid kanterna av undersidan för att ta bort gräs och smuts.

Även en slang med en bra vattentryck kommer inte att kunna ta bort varje bit av skräp. Ta träbit och börja ta bort de svåra fläckar genom att skrapa dem i toppen, botten och sidor för att ta bort skräp. Gräs kommer att hålla fast vid metall och plast och träblocket är tillräckligt hårt för att ta bort smuts, men tillräckligt mjukt för att inte orsaka skada på gräsklippare. Du kan också ta en färgskrapa och ta bort allt annat skräp som inte kommer att lossna med att spruta vatten på den eller träblocket är tillräckligt hård.

Med alla ovanstående steg kompletta kan det fortfarande finnas en del skräp som verkar vara närvarande. För att veta säkert att du kommer att vilja slå på slangen igen. Kom närmare undersidan och koncentrera sig på att ta bort skräp som fanns tidigare för att ta bort det som är kvar. När allt är sagt och gjort använda spade för att ta bort skräpet till soppåsen.