kork golv: kök borttagning

Steg 1 – Kapning av Cork Golv

Steg 2 – Ta bort Golv Molding

Steg 3 – Lossa Cork Golv

Steg 4 – Ta bort den självhäftande

Steg 5 – Avsluta borttagningen

En kork golv i köket skapar en varm och lyxig atmosfär. Med tiden kan dessa golv bli slitna och skadade. Kork golv som har anslutit sig till ett golv kommer att kräva en hel del arbete för att ta bort. Genom att använda rätt verktyg, kan du göra borttagningen enklare och mindre tidskrävande.

Använd din mattkniv för att noggrant skära kork golv i rutor eller remsor. Stadigt kör bladet din brukskniv längs kanten av metall linjal. Var försiktig med kniven. Kör kniven sidledes och inte mot dig för att förhindra oavsiktliga skador.

Ta bort alla golv gjutning runt i köket innan du börjar golvborttagningsprocessen. Formningen bör säkras mot väggen och inte golvet. Dra med skrapa mellan formnings och väggen. Dra försiktigt skrapan för att lossa form från väggen. Var noga med att inte göra någon skada på väggen eller gjutning. Använd dina händer för att dra bort den lösa gjutning.

Skjut din skrapa under kanten på en av dina skurna fyrkanter eller remsor. Driva skrapan vidare under golv och sedan dra upp stadigt på skrapan att lossa korken från golvet. Dra bitar av lossade kork från golvet med händerna. Tvinga kanten på skrapan längs ytan på golvet för att ta bort eventuellt kork eller lim som är svår att lossa. Om det behövs, använd din hammare och mejsel för att ta bort någon svår kork. Peka på mejsel med din hammare. Var noga med att inte använda för mycket kraft. Detta kan skada golvet nedanför kork golv.

Använd din hårtork för att avlägsna eventuella lim som har fastnat i golvet. Ställ in värme hög och slå på hårtork. Var noga med att hålla värmen borta från huden för att förhindra oavsiktliga brännskador. Rikta värmen från hårtorken på envisa klister områden för att mjuka upp limmet. Använd din skrapa bort den uppmjukade limmet från golvet. Var noga med att arbeta i små områden. Läs instruktionerna från tillverkaren av lim remover innan du börjar. Applicera remover till limmet. Använd din skurborste för att gnugga eventuellt kvarvarande lim från golvet.

Placera alla gamla kork golv och lim i en lämplig behållare. Var noga med att göra sig av med golv och lim ordentligt. Använd en kvast att sopa damm och skräp från undergolvet.