konvertera gardiner i draperier i 7 steg

Steg 1 – plocka ut och förbereda Foder

Steg 2 – Tvätta Gardiner och Foder

Steg 3 – Rippa och trycker på

Steg 4 – Pin Foder till Curtain

Steg 5 – Sy Foder till gardin och Turn

Steg 6 – Veckning Tape

Steg 7 – Hängande

Gardiner kan lätt förvandlas till draperier genom foder dem och lägga veck.

Mäta höjden och bredden på varje gardin. Detta kommer att bestämma mängden foder du behöver. Du bör få samma typ av material för foder som gardinerna är gjorda av så att du kan antingen maskintvätt eller torr rengöra dem. Om gardiner är bredare än infodringsmaterialet kan du sy två stycken foder tillsammans. Se till att du antingen sicksack kanter sömmen, eller trimma den med taggsax.

När fodret har skurits och sys för att passa gardinen, antingen tvätta gardiner (om de tvättas i maskin) separat från fodret, eller låta kemtvättas separat. Detta förhindrar att fodret från att krympa på gardinerna senare. Om materialet för gardiner och foder ravel, är det bättre att sätta antingen en sicksack runt kanterna, eller trimma dem med taggsax före tvätt eller kemtvätt.

Med sprättarkniv noggrant slita ut fållar hela vägen runt gardinerna. Press gardiner och foder, pressning öppna några sömmar.

Med räta mot räta, stift fodret till gardinen, kantar kanterna upp jämnt. Med de flesta nya symaskiner, kan du placera stiften horisontellt och sy över dem. Annars ta hand för att placera stiften så att de inte är i vägen för symaskinens nål. Det är också en bra idé att fästa i mitten av foder till gardinen för att hålla den från att flytta runt. Du kan också hand baste fodret till gardinen och sedan ta stiften ut helt.

Se till att din symaskin nål är av rätt typ för det material du använder. Sy cirka ¾ tum från kanten hela vägen runt, vilket innebär att ungefär en sex tum utrymme unsown för svarvning under. Du kan behöva lämna mer för tjockare tyg, såsom sammet. Om inte gjort tidigare, trimma sömmarna med taggsax att undvika upprivning. Vänd ut rätsidan och tryck, tryck på öppen plats med sömmarna tillsammans, och sedan glida sy den stängas för hand. För ett snyggare utseende, kan du vända om en tum av tyg på fel sida hela vägen runt för en fåll, och sy en smygmaska ​​hand och tryck sedan på.

Skär veckningstejp för att passa bredden på gardinen. Pin och sedan sy det till toppen av fel sida av duken genom fodret och gardinen. Veckning band gör det enkelt att skapa veck. Det har fickor byggt som kan samlas med draperi krokar. Du kan köpa antingen en två stift eller tre stift krok som passar mellan fickorna för att bilda olika typer av veck. Paketet med draperi krokar bör innefatta två enkla prong krokar för vecken vid varje ände av gardinen så det kommer att hänga rakt på stången.

Hänga i draperier på en dekorativ stång, eller på en travers stång som har fördelen av att kunna glida i draperier öppna och stängda.