kontrollerat kaos: att skapa en engelsk stuga trädgård

Krav

Design

Lågväxande växter

USA Höjd Växter

höga växter

Tyngdpunkten

En fantastisk engelsk cottage garden inte bara viska men skriker ut “Titta på mig!” till någon promenera ner på trottoaren. De djupa rosa hollyhocks står som handfast soldater bredvid huset bevakning brett spektrum av blommor och gröna växter i ett upplopp av färger. Bakom en enkel planka staket, gammaldags romantiska föreställningar kommer till liv inom de spontana glädjen i nyckfull flower power. Det kan finnas någon metod att blomman galenskap, men det finns ingen hemlig formel för att ha en egen trädgård överflöd, det är tillgängligt för alla och envar.

Minst sex soltimmar per dag är nödvändigt för växter som inte anses skugga växter. Du behöver ordentlig jord, men du kan nötkött upp mediokra marken med väl ruttnade gödsel eller kompost. De flesta växter föredrar att hålla sina rötter ur stillastående vatten, vilket gör dränering en viktig fråga för en engelsk Cottage Garden. Gödsling ett par gånger under odlingssäsongen med en allround växtnäring kommer att göra susen. När du börjar tänka på vad man ska plantera och när att plantera, tänk på att färgen i en trädgård är det som gör det attraktivt. Växt perenner, annueller, örter, buskar, buskar och glödlampor för att ge en bra show under hela växtsäsongen.

Några av de mest förtrollande engelsk stuga trädgårdar bara hänt med huller om buller planteringar, men utforma framöver kan få snabbare resultat. Kom ihåg att odla en grönskande blomsterträdgård tar tid. Innehåller perenner tar ungefär tre år att nå mognad, vilket innebär plantering i dag kommer inte att ge dig en grönskande trädgård nästa månad. Kom ihåg att bra saker kommer till dem som väntar. Fram till perenner komma till sin rätt, plantera fler annueller såsom zinnias, ringblommor, kärlek ligger blödande, tuppar kam, kosmos, riddarsporre, strawflowers, klot Amaranth, Färgreseda, Ring, cleome, GAILLARDIA, Johnny jump-ups, pansies, petunior, flox, verbena, ageratum, caladium, alyssum, och brudslöja. Ettåriga kan sås från frö, men börja dem tidigt inomhus för att få ett hopp på säsong.

TIPS: Vår expert trädgårdsrådgivare, Karen Thurber suggsts, “Starta din design genom att först svara på frågan,” Hur kommer detta utrymme att användas “Kommer du vara underhållande ofta behöver en plats för barn att leka, eller letar du efter en? bakgård reträtt? hitta svaret kommer att leda till en trädgård som kommer att vara både nyttig och vacker. nästa steg är hardscaping. hardscaping är grunden för ditt landskap som inkluderar, uteplatser, staket, vägar och stödmurar. Slutligen, börja välja din . växter Om du inte redan vet vad du vill plantera, börja med att titta igenom utsäde kataloger och trädgårdstidningar De har stora bilder med massor av färg Använd dessa bilder att starta en konstruktion anteckningsblock,… Ingenting ser mer charmiga än en cottage garden som leder upp till en dörröppning. Om alla krav är uppfyllda, börja med planteringar på båda sidor av promenad. Vilka växter att välja beror på dina specifika smak och önskemål. Plantering bredvid en promenad innebär låg växande som inte kommer att hindra vägen. En konstruktion tips att tänka på är lång på baksidan, kort till fronten. Du skulle inte vill växa dagliljor bredvid promenad, men definitivt odla dem som bakgrund,. En av de fantastiska fördelar om engelsk stuga trädgårdar är att ett färgschema kan planeras eller inte. Högar av rosa monarda eller bee balsam skakar sina lurviga huvudet bredvid Regal himmelsblå riddarsporre genomsyrar planerad pandemonium. En bra tumregel vid plantering alla växter – oavsett om det är en perenn, årlig eller glödlampa – är att plantera i udda nummer som börjar med tre. Köp i treor och anläggningen i treor med samma färg för att skapa en mer slående effekt. De växter som kan ingå i en stuga trädgård är så brett som regnbågens färgspektrum.

TIPS: Karen tillägger: “Vid plantering din trädgård, tänk på hur det kommer att ses från insidan av huset placera en hög perenn nära ett fönster, så blommorna kan ses topp i fönstret, kommer att lägga charm till trädgården. . Dessutom plantera doftande blommor nära ett fönster kan vara en härlig behandling. ”

Dessa är stor framför en trädgård eller längs en bana: lavendel, timjan, miniatyr växter som de Tom Thumb Zinnia, ringblommor, förgätmigej nots, penséer, Johnny Hopp-ups, silver högen artemisia, och lungört. Varje planta som är kompakt och liten till växten gör en härlig gräns.

Näva, stuga rosa, blöda hjärta, lamm öra, daggkåpa, bolltistel, vallmo, kattmynta, rölleka, akleja, och tusenskönor fungerar bra mingel i mitten och på sidorna av sängar.

Fingerborgsblomma, hollyhock, och riddarsporre och andra växter som har höjd bildar en lång, elegant bakgrund. Välj blommorna du älskar i färger som behagar dig. Glöm inte att inkludera och buskar som rosor och pioner. En klättring eller oöverskådliga ros som kan tränas upp en berså eller spaljé ger en dramatisk bakgrund effekt. När du väljer rosor för en engelsk stuga trädgård, prova de sorter som kräver mindre underhåll, såsom David Austin rosor, eller gamla sorter som Damask Rose eller kål steg. Deras härliga dofter och mild skönhet tar andan ur dig.

En brännpunkt till en trädgård ger ögat en plats att börja eller att vila. En engelsk cottage garden utstrålar avslappnad elegans. Dela kontrollerat kaos i din trädgård med vänner och grannar genom att lägga till sittplatser på strategiska platser och plantera speciellt doftande blommor. Överväga att placera en strukturell bit bland blommorna – en fågelbad kommer att ge en ny dimension till trädgården och locka vilda djur att gå flora,. Skapa banor av bark, kompost, ärter grus, skiffer, eller kliva stenar som slingrar sig och definiera utrymmen . Om du bestämmer dig för gräsbanor, göra vissa bredden tillåter klippning.

TIPS: Karen säger: “Ett bra råd som jag fick från en äldre trädgårdsmästare var” Dela dina växter med vänner. ” Under årens lopp hade hon delade och samlade växter med många människor, nu när hon gick in i hennes trädgård som hon hade minnen av varje vän. Med några år perenner behöver dela, så dela och handel med dina kolleger trädgårdsmästare. Det är ett bra sätt att diversifiera din trädgård och dela din kärlek av växter. ”

Tjusningen av en trädgård utvärderingssystem med frodiga blommor som dofterna mingla i berusande parfymer frammanar bilder av engelska trädgårdar stuga. Om du har alltid velat ha en mindre formell trädgård som helt enkelt förtrollar, tvingar den engelska cottage garden glatt.