konsument guide till radon minskning – radon i vatten

Väl ägare med förhöjda inomhus radonhalten bör testa deras väl vatten för radon. Radon i vatten kan öka din inomhus radonhalt, men i de flesta fall, kommer radon in i hemmet genom vatten vara en liten källa till risk jämfört med radon kommer in från marken. EPA uppskattar att inomhus radonhalten kommer att öka med cirka 1 pCi / L för varje 10.000 pCi / L av radon i vatten. Här hittar du publikationer och dokument som utvecklats av EPA: s kontor för grundvatten och dricksvatten rör radon i dricksvatten och radon i dricksvatten regel.

Uppskatta hur mycket radon i vattnet upplyftande din inomhus radonhalt genom att subtrahera ett pCi / L från din inomhusluft radonhalt för varje 10.000 pCi / L av radon som hittades i vattnet. (Till exempel:. Om du har 30.000 pCi / L av radon i vatten, därefter 3 pCi / L av din inomhus mätningen kan ha kommit från radon i vatten) Om de flesta av radon inte kommer från ditt vatten, fixa ditt hus först och sedan testa din inomhusluft för att se till att källan till förhöjda radon var inte din egen brunn. Om ett stort bidrag av radon i ditt hus är från vatten, kan du överväga att installera en särskild vattenreningssystem för att avlägsna radon. EPA rekommenderar att installera ett vattenbehandlingssystem endast när det finns ett bevisat radonproblem i din vattenförsörjning.

Äger du har en väl?

Radon kan avlägsnas från vatten genom att använda en av två metoder: luftning behandling eller granulärt aktivt kol (GAC) behandling. Luftning behandling innebär att spruta vatten eller blanda det med luft och sedan luftning av luft från vatten före användning. GAC behandling filtrerar vatten genom kol. Radon fäster till kolet och lämnar vattnet fritt från radon. Kolet kan behöva speciell hantering i sitt förfogande om den används vid en hög radonnivån eller om det har använts under en lång tid. I båda behandling, är det viktigt att behandla vattnet där det kommer in ditt hem (point-of-inmatningsenhet) så att allt vatten kommer att behandlas. Point-of-use-enheter, såsom de som installerats på en kran eller under diskbänken, kommer bara att behandla en liten del av vattnet och är inte effektiva för att minska radon i vatten. Det är viktigt att upprätthålla hem vattenbehandlingsenheter korrekt eftersom underlåtenhet att göra detta kan leda till andra vattenförorening problem. Vissa husägare välja ett tjänsteavtal från installatören att ge ersättning av koldioxid och allmänt systemunderhåll.

Vad gör resultatet av din vattentest Mean?

Se Installation och driftkostnader tabell för mer information om vattenreningssystem.

Hur Radon borttaget från Wa ter?