konservgrönsaksodlingar

Alden Smith är en prisbelönt författare och regelbunden medarbetare till den här webbplatsen. Med en mängd kunskap att dela från sitt författarskap 50 år långa karriär, arbetar han på olika frågor, såsom hem reparation, sund livsstil, bilar, privatekonomi, och matlagning.

En av de trevligaste sakerna med en köksträdgård är att ha överskott producerar till burken för den kommande vintermånaderna. Numera med tillkomsten av jordbrukarens marknader och vägarna står, kan även stadsbon njuta hem konserverad frukt och grönsaker. Hemkonservering är en billig process när den ursprungliga utgiften har täckts. Den naturliga godhet hem konserverad frukt och grönsaker är en välsignelse för familjen. Besparingarna på groceryräkning kunde inte ont heller.

Även hem konservering av grönsaker kan vara lite tidskrävande, belöningen är väl värt ansträngningen tas. Konservering kan definieras som konservering av livsmedel genom tillämpning av värme så att grönsaker eller frukt kan konsumeras vid ett senare tillfälle. Processen dödar någon botulism eller bakterier som kan bo i maten. Värme alltid genereras av ånga och kokande vatten.

Till att börja ett hem konservering projekt, behöver du följande

Det finns två typer av hemkonservering som producerar samma resultat. För höga sura frukter och grönsaker, såsom persikor och päron, pickles, tomater, gelé, sylt och smör, är det kokande vattenbad metod som används. Låga sura frukter och grönsaker, såsom sura livsmedel, såsom kött, fågel, skaldjur, soppa och grönsaker kommer att behandlas med hjälp av en tryck ångkokaren.

När du väljer frukt eller grönsaker till burken, alltid plocka färska, fast produkter som är fria från all blåmärken eller dåliga platser. Undvik färdigförpackade produkter, eftersom du inte kan inspektera alla produkter för detta tillstånd om det är insvept. Kom ihåg att grönsaker börjar förlora vitaminer när de plockas inom en dag eller två, och att bearbeta dem med konserveringsmetoden kommer en tredjedel till hälften av dessa vitaminer och mineraler. Undvika frukt och grönsaker som inte har hållits sval, eller har tillbringat en lång tid i solen. Färska plockade är alltid bäst. Lagring under långa perioder av ett år eller mer kommer också att tömma vitaminer och mineraler.

En tryck canner är en stor tung plastsked som värmer vatten under tryck för att skapa ånga, som är mycket hetare än kokande vatten. Ångan når en temperatur på 240 grader, vilket dödar alla bakterier och botulism.

Livsmedel på burk i en tryck canner kan vara både kallt och varmt förpackade. Kontrollera din burk guide för att avgöra vilka livsmedel kräver antingen process.

Tvätta alltid någon frukt eller grönsaker noga för att avlägsna bekämpningsmedel och rest smuts. Peeling av rotfrukter som morötter, palsternacka och underjordiska stam producerar bort mycket av botulism sporer. Peeling tomater för konservering är viktigt av samma skäl.

Påbörja processen genom att noggrant inspektera ditt konservburkar för sprickor och nicks. Använd dem inte om du har några tvivel om dem av detta skäl. Koka burkar, lock och ringar för att döda eventuella bakterier. Du kanske också vill lägga till vissa blekmedel till tvättvattnet för ytterligare desinficering.

Packa grönsakerna i burkar, häll kokande vatten i burken, och försäkra att det inte finns några luftspalter. Med användningen av en burk lyftare, placera burkarna i tryckkokaren. Fyll spisen med vatten tills åtminstone 3 inches ovanför toppen av burkarna. slå på värmen, och vänta på att ånga för att börja. Ånga under 10 minuter, och stänga av tryckkokaren genom att antingen släppa viktmätare på plats, eller genom att stänga petcock. Ta bort från tryckkokaren efter den tilldelade tiden har gått, och placera krukor på en kylande rack. Låt svalna i åtminstone 24 timmar, och kontrollera tätning.

Förfarandet för hett vattenbad konservering är ungefär samma som med en tryckkokare. Se alltid till konserverings guide för nödvändiga tiderna och förfarandena.

Förvara alltid någon konserverad frukt eller grönsaker i en mörk, sval plats. Låt aldrig solen för att nå burkarna, eftersom det kan leda till förstörelse.

Med lite tid och en liten investering i leveranser, kan du ha färska frukter och grönsaker året runt. Om du noga följa de förfaranden som anges i burk guide, är framgången säkrad.