härdning cat mjäll natually

Steg 1 – Vet orsaken till problemet

Steg 2 – Tvätta och borsta Mjäll bort

Steg 3 – Skydda ditt husdjur från solens skadliga strålar

Steg 4 – Sätt ditt husdjur på en diet

Cat mjäll är en av de vanligaste problemen med kattdjur och deras ägare står inför. Detta villkor kan påverka katter i alla åldrar och kan kräva ägarna att punga ut en bra summa för att bli botade. Lyckligtvis finns det enkla och naturliga sätt att hantera detta problem. Om din katt har mjäll, och du är orolig för de höga kostnader som kan uppkomma från att köpa Pet Care anti-mjäll lösningar, härdning katt mjäll det naturliga sättet är det bästa alternativet.

Hitta orsaken bakom bildandet av mjäll i ditt husdjur. Katter kan drabbas av mjäll på grund av flera faktorer, bland annat torr hud, stress, sjukdom, övervikt och ålderdom. Att veta orsaken till mjäll kommer att hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för att bli av med problemet.

Bada katten med varmt vatten, med användning av en tvål med fuktkräm. Skölj noga. Sedan gäller aloe vera extrakt frikostigt på hela kroppen. Aloe vera kommer att mjukna djurets hud och kan lindra torrhet. Det kommer också att mjuka upp mjäll flingor, vilket gör det lättare att borsta ut. Låt extraktet på huden under några minuter och skölj sedan noggrant. Under hela sköljningsprocessen, försiktigt borsta djurets päls med en mjuk borste.

Håll din katt inomhus så mycket som möjligt, särskilt när solen skiner för ljus. Solens strålar kan orsaka torr hud, vilket leder till flagnande hud och mjäll.

Titta på vad din katt äter. Ibland kan mjäll orsakas av kattens onormal vikt. Feta eller överviktiga katter har ofta problem trimning och rengöring själva och således, de lider av hudåkommor. Hjälp ditt husdjur hålla sig borta från mjäll genom att hålla dem på rätt kost och hjälpa dem att behålla sin idealvikt.

Det kan också hjälpa om du avstå från att ge din katt kommersiell mat, eftersom dessa typer av livsmedel kan ha ingrediens som kan skada djuret. Det finns hemlagad kattmat recept som du kan prova för optimal hälsa ditt husdjur.

Steg 5 – Ge din katt fisk en Oil Supplement

Öka ditt husdjur kroppens motståndskraft mot mjäll genom att ge det en kosttillskott med fiskolja regelbundet. Fiskolja tillskott kan bidra till att upprätthålla ditt husdjur frisk hud och päls, och kommer att bidra till att förhindra uppkomsten av mjäll på djuret.

Cat mjäll kan ta lite tid innan den slutligen kan botas, speciellt när du använder det naturliga sättet att behandla det. Dina ansträngningar, men kommer att vara värt det i det långa loppet. Kommersiell anti-mjäll vård för katter kan vara alltför kostsamt och du kan behöva punga ut hundratals dollar innan du kommer att se resultat i din katts mjäll. Med den naturliga processen, men du behöver bara tillbringa en minimal mängd. Du måste ha tålamod men, och du bör upprepa processen tills positiva resultat syns på kattens tillstånd.