gjutjärn rännor: rengöring och underhåll

regelbunden rengöring

Att handskas med Läckor

Gjutjärns rännor kan göra alla hem ser bra ut och lägga till curbvädjan. När korrekt installerad, kan dessa rännor pågå livstid med bara enkelt underhåll. Om du har gjutjärn hängrännor, här finns ett par saker du kan göra för att säkerställa en lång livslängd för dem.

Sedimenterings sediment kan vara död gjutjärn rännor. På grund av detta, bör du rengöra rännorna noggrant minst en gång per år. Klättra uppför en stege och ta bort skräp för hand. Spraya sedan en trädgårdsslang genom rännorna för att rengöra alla små sediment som har byggt upp.

Även om gjutjärn är ett hållbart material, kan det utveckla läckor kring fogar och skarvar. När gjutjärn användes först i gutter system, var en beck indränkt lina som används i lederna för att bilda en vattentätning. Denna tätning kommer att brytas ned med tiden. Du kan använda klar silikon och nya gemensamma bultar i läckande skarvar. Om lederna är särskilt svåra att nå, kan du använda en självhäftande blinkande tejp över insidan delen av leden. Du kan måla över något av dessa alternativ så att skarven inte kommer att märkas.