firar franska land trädgård

Architectural Elements

trädgårds~~POS=TRUNC

växt val

Design Exempel

J. A. Young har en magisterexamen i engelska, och en bakgrund som arbetar i allmänhet forskning och specialbibliotek. På den här hemsidan, specialiserat hon i trädgårdsarbete, och dekor projekt inomhus / utomhus.

Variation är i centrum av franska trädgårds ideal. Genom historien Frankrike har vördad för sin pittoreska landsbygden och dess både pittoreska och berömda trädgårdar. Trädgårdsmästare och landskaps idag kan låna mycket från historiska och samtida franska trädgårdar i vägen för design, växt val och olika funktioner, vilket gör att vem som helst att installera en fransk land trädgård med all den skönhet och charm inneboende där.

Frankrike, som är känd för sina sex hundra viner och fyra hundra ostar, gillar att skryta med att det innehåller cirka sex hundra olika fysiska och kulturlandskap samt. Detta ger dagens franskinspirerade trädgårdsmästare lyxen av val när det gäller att arbeta med sin egen landskap, om intima eller storskaliga.

När du planerar din egen trädgård, kan det vara bra att överväga en viss del av Frankrike som är välkänd och suggestiv distinkta stilar. Tänk på Normandy, Alsace, Riviera, eller Poitiers och vinframställning regionen Bourgogne. Införliva fransk stil kommer inte skrika “Frankrike!” hur en pagod stil tak eller papper lykta kommer skrika Orienten, men tillsammans, de kollektiva egenskaper, design system, och planteringar kommer suggestivt måla en omisskännlig fransk bild.

kontrollerad Överflöd

Först och främst bör din franska land trädgård vara en blandad trädgård. Din sängar kan stöta på varandra, behöver dina planteringar inte vara snyggt och organiserat i rader och din tillväxt bör vara riklig – upp väggarna i ditt hus, slingrande runt fastigheten, fylla upp allt utrymme. En enkel grus eller kompost väg kommer att vara tillräcklig för att ge ett spår igenom allt, men sten kommer att lägga den karakteristiska gammaldags charm. Naturligtvis kan din planteringsplan verkar vara överväxta och vild, men under det hela är trädgårdsmästarens vetande sidan, skapar skrymslen och vrår, romantiska överhäng och skuggiga fördjupningar parfymerade tunga doftande blommor.

TIPS: Vår expert trädgårdsrådgivare, Karen Thurber antyder, “för att hålla din trädgård bibehålls utan att titta anlagda, använder handen klippverktyg för att selektivt ta bort oönskad tillväxt på buskar och vinrankor Deadheading, eller ta bort gamla blommor från perenner kommer att hålla dina växter blommar längre Guide.. vinstockar upp spaljéer eller Arbors och ta bort vilda skjuter ett par gånger om året, för att hålla den kontrollerad men inte formellt. ”

Arkitektoniska variation och kan lägga stor charm till varje trädgård. En väg kan öppna upp till en trädgård damm sträckte sig genom en sten eller rustik träbro. Ett litet lusthus kan ställas in inom en skuggig vrå och en uteplats med kullersten kanske fläkt ut från baksidan av huset själv. Hållare, spaljéer, blomlådor och enkla bågar som definieras av frisk planta tillväxt är idealiska symboler för den franska land trädgård.

TIPS: Karen tillägger: “franska trädgårdar land lämpar sig för stora lekplatser för barn Inklusive hållare och trädgårdsskjul i din design kan leda till timmar fantasifull lek Arbors bli en scen för en pjäs eller ett mål för en fotbollsmatch.. . Trädgårdsskjul skjul~~POS=HEADCOMP kan vara en hemlig gömställe eller lekstuga, inkluderar ett litet fönster i skjulet och det är en enhet genom restaurang Plantera dina favorit vinstockar för att täcka dessa strukturer och de kommer att lägga skönhet till din franska Country Garden, samt underhållning för. dina barn.

Sådana trädgårdar är inte komplett utan tysta urtag för människor att njuta av landskapet. Smidesjärn stolar målade vita tillsammans med en tillhörande bord kan placeras var som helst i landskapet. Skuggad av träd och omgiven av prydnadsgräs, lavendel och orientaliska vallmo trolla fram en perfekt miljö för en kväll glas merlot. Undvik raka linjer och moderna funktioner om du kan, eftersom dessa inte är uppenbara i franska trädgårdar.

TIPS: Karen råd, “När du planerar din trädgård, glöm inte att lägga till ett element för fåglarna, fågelbad eller ett grunt fontän kan ge många fåglar i trädgården.

När du väljer dina planteringar, överväga en mängd gröna gröna växter i olika former och storlekar. Från lågväxande markbeläggning och höga lövträd växter, små buskar, höga häckar och breda spridnings träd, bör din fransk trädgård vara en grön värld utmärkts med stänk av färg, både ettåriga och fleråriga blommor. Dessa gröna växter kan vara överallt i hela landskapet, men de bör vara väl bevarade. Medan franska trädgårdar är riklig, de är inte vilda. Det krävs noggrann underhåll för att hålla upp denna riklig tillväxt.

TIPS: Karen säger: “Två vanligen använda vinstockar i franska trädgårdar är Boston murgröna och vildvin Båda dessa vinstockar gör ett bra jobb att klättra upp på sidan av byggnader eller över hållare Boston Ivy och vildvin fäster sig på vertikala ytor, använder.. modifierade rankor som har cirkulära skivor på ändarna. Dessa modifierade rankor kan orsaka skador på ytan av byggnaden om du drar vinstockar bort. det bästa sättet att ta bort vissa eller alla av vinstockar är att skära skjuta och låt den dö, Först då kan du dra vinstockar bort med minimala skador. Vissa rankor kan fortfarande kvar på ytan, så väljer du placeringen av dessa vinstockar noggrant. ”

Överväga både användbara och dekorativa planteringar. Örter, grönsaker och utsvävande blommor bör alla införlivas i din trädgård plan. Ett exempel kan vara en gatsten uteplats kantad av vinrankor, vid sidan av huset fodrad med en liten fruktträdgård med frukt och nötter lagerträd, framsidan av huset utformad med en stenhäll väg, en båge med klätterrosor, murgröna täckta väggar, fönster lådor, krukväxter på en veranda, några träd, prydnadsgräs och olika blomster flyter en till en annan, andra sidan av huset som definieras av en liten köksträdgård, den bakre delen av huset som definieras av en liten damm, riklig tillväxt av träd, blomrabatter och örtagård, etc.; Genom att införliva gamla världen funktioner och frodig växtlighet, kan du anpassa alla landskap i en fransk syn. Med hjälp av några böcker om franska landskapet, kan du dra av bilder vad som fungerar på din egen egendom. Som romantiska landskap och trädgårdar går, är en fransk trädgård symbol för skönhet och romantik.