dekorera med vit

När man överväger färger för heminredning, det finns inte bara en regnbåge för att välja – det finns en hel palett av nyanser att tänka på, nyanser som svävar mellan regnbågens färger, en uppsjö av toner och nyanser som att spela.

Och ändå, ibland den mest användbara – och även de mest spännande – motion är att gå tillbaka till grunderna i inredning, striping ut all färg för att börja med ett oskrivet blad, ibland de mest intressanta och överraskande sak du kan göra är att gå tillbaka till gamla goda vit.

Eftersom många inredare vet, är vit inte bara en skugga, det finns off-white, äggskal, is vit, snövit och ljus vit – och det är bara början. Titta bara på detta helvita rum: bladen på sängen är en något annorlunda nyans än väggarna, och väggarna är inte exakt samma som takfläkt. Mönstret på spridningen sticker ut, och ljuset från fönstret kommer att ändra tonerna för vita under hela dagen.

Detta är den första försiktighet vid användning av vit, oavsett om det är att välja väggfärg, en matta eller tyg för en soffa: inte alla vita är desamma, så du måste vara lika försiktig i matchande vit till vit eller annan färg som du skulle matcha lila, blå himmel, eller smaragd.

Den andra försiktighet är kanske mer uppenbar: vit visar fläckar och ärr lättare än någon annan färg, så naturligtvis du vill att vänta om du har små barn, en hel del djur, eller besökare som gillar att sätta sina leriga fötter upp på soffan. Men när barnen går iväg till college, redecorating den levande rummet i vitt kan vara ett underbart befriande sätt att fira.

Eller titta på nästa bild till vänster. Här kan du se hur de vita väggarna, taket och soffor dra ögat till multi-spröjsade fönster, de höga växt, och, framför allt, insamling av internationella konstverk. En vit bakgrund är oftast det bästa sättet att visa upp någon fantastiska konstverk, oavsett om det är en målning, en skulptur eller en möbel som du älskar. Vit kommer att erbjuda en ren bakgrund som mest öka visning.

En helt monokromatiskt rum i vitt, såsom den som visas ovan till höger visar en sval luftig känsla. Lägg märke till hur färgerna på kläderna på den person som verkar “pop”.

Däremot behöver du inte be vitt att ta över hela rummet. Ibland bara lite vit hit eller dit är allt som behövs för att lägga till en energisk, elegant stänk till ett rum design. Lägg märke till de vita tulpaner avbildade här, silver vas förstärker ytterligare den vita, eftersom det också är reflekterande, vilket gör gröna stjälkar sticker ut ännu mer.

I små doser, kan vit hjälpa lysa upp någon mörkt hörn av ett rum. Tänk på en plats där du vill lägga till ett fönster eller ett takfönster, och innan du ringer entreprenören, först försöka hänga en bild göras i vit, och hölls i en vit ram på väggen. Inom ramen för detta, placera en liten vitt bord med en vit kanna, och se om det inte ändrar hela stämningen av interiören.

Oavsett om det är vita tulpaner i en silver vas, en gäng vita glas druvor, en vit kopp och fat, eller en liten vit toffel stol, vit kan lägga lite höjning till alla rum.

Tips: Vit fungerar så bra eftersom det reflekterar tillbaka en hel del ljus, så att andra färger som du använder med det verkligen kommer att sticka ut. Prova att titta på bilden av den vita sovrummet igen. Uppenbarligen inredningen i rummet gör det inte så inbjudande som den kunde vara. Den här gången föreställa infusion rum med bara en färg: En fantastisk målning över sängen i blues och en blårandig påslakan. Eller ett överkast mönstrat i ljust gult och vitt, och dörren målad ljust gul. Du kan se hur start med en helt vit rum kan frigöra en inredningsarkitekt för att välja och spela med färg.