deadheading hyacintlökar

Hyacinth är en tålig perenn blomma som växer från lökar. Hyacint blommor luktar bra och finns i en mängd olika färger. De fantastiska blommar senaste två till tre veckor långa och tjänar väl som snittblommor. De gör stora krukväxter krukväxter eller så kan du odla dem utomhus i dig rabatter. Deadheading hyacint kommer att förbättra hälsan hos plåster och producera mer riklig och längre varar sommaren.

Hyacinth upprepar en årlig cykel som inleds på vintern med en vilande glödlampa. Kom tidigt på våren lampan börjar producera rötter, blad och stjälkar. De styva upprätt stjälkar växa åtta till tio inches tall. I mitten av våren varje stjälk tillförlitligt producerar flera stjärnformade blommor i himmelsblå, mörkblå rosa och vitt.

Slutligen, blommorna producera utsäde och det är då sekvensen vänder. Första blommorna dör. Då stjälkar och blad gul. Slutligen dör bladen tillbaka redo att ligga vilande genom en annan vinter.

Hyacint kan planteras inomhus eller utomhus. Inomhus det kan planteras och placeras i en solig plats borta från direkt solljus. Skydda din inomhus hyacint från drag.

Utomhus är hyacint mest lämpade för odling zoner fyra till åtta. Välj en plats med massor av indirekt ljus, väldränerad och befruktade jord.

Välj din lökar noga. Större lökar producera större blommor. Välj lökar som är fast. Avvisa lampor med mjuka fläckar. Om du planterar utomhus, plantera din lökar på hösten ett par veckor innan den första frosten att ge lökarna möjlighet att ställa rötter innan ligger vilande under vintern. Hyacint växer bättre i klasar snarare än rader. Utrymme din lökar åtminstone sex inches isär.

Om du planterar hyacint inomhus, begrava glödlampor ungefär sex inches djupt med den spetsiga kanten upp. Placera i en sval plats för ett par veckor sedan flytta dem till en soligare plats. Placera trådnät under plantering området för att skydda den från att gräva nötkreatur.

Efter hyacint blommar, blommorna producera utsäde. Då blommorna blir bruna och dör. Producerar frö drar väsentlig energi bort från glödlampor. Deadheading de hyacint blommor precis innan de går till utsäde förhindrar själv omläggning och avstyr vital solenergi och näringsämnen tillbaka till lampan istället för att slösa det på utsädesproduktion

Hyacint blom intensitet urartar naturligt i det andra året. Deadheading förskjutningar denna effekt och skapar en snyggare utseende i din blomsterträdgård genom att belysa de bruna förbrukade blommorna innan de går till utsäde. Deadheading förbrukade blommor kommer också förlänga blomningen säsongen och kan producera en andra sensommaren blommar.

Medan blommorna är i full blom, skär stammen vid basen, lämnar bladen bakom till gult och vissnar. Placera snittblommor i en vas att njuta och söta luften i ditt hem.

Alternativt kan du nypa bort de förbrukade blommorna vid basen, där blommorna uppfyller stammen, med tummen och pekfingret