container gardening: tomater

Olika sorter

Förpackningsstorlek

Vattning

skadedjur

sjukdomar

Efter Beskär

Container trädgårdsarbete är idealisk för små gårdar, och du kan även odla tomater i containrar. Det är inte särskilt svårt, men denna typ av behållare trädgårdsarbete kommer att bli mycket mer framgångsrik om du kommer ihåg några grundläggande saker. Det finns stor glädje i att titta tomaterna växa och mogna, men det största nöjet av tomat container trädgårdsarbete kommer när du äntligen kan äta tomater.

Du behöver en tomatsort som passar din klimat. Om du inte har detta kommer du inte att växa tomater framgångsrikt. Det enklaste sättet med container trädgårdsarbete är att köpa små tomatplantor och sätta dem i behållaren. Tills nattetid temperaturen når 55 grader eller högre växter kommer inte blomma eller frukt ordentligt.

Tomat container trädgårdsarbete kan ske i behållare med många olika storlekar, även om storleken måste vara lämpligt för sorten. Som tomater rot djupt när planterade i jorden, inte behållarna måste vara tillräckligt stor. Hitta en som är minst 14 inches tall eller högre och 18 inches bred.

När du plantera tomatplanta i behållaren se till att det är planterade djupt nog, upp till den första uppsättningen av blad.

Container trädgårdsarbete med tomater innebär vattning och utfodring är särskilt viktigt. När växer tomatplantor behöver mycket vatten. Med större behållare ska du bara behöva vatten en gång eller två gånger i veckan, beroende på vädret. Låt inte växterna torka ut. Om du inte hittar dem vissnande, sätta behållaren i vattnet i en timme eller mer. Du bör mata tomater med gödsel varje par veckor när de växer. Detta kommer att hålla dem växa och säkerställa en god skörd av tomater. Använd gödsel te eller kompost te i behållare trädgårdsarbete för bästa resultat.

Tomater är tack och lov inte alltför benägen att på bästa sätt, vare sig i marken eller i behållare trädgårdsarbete. Du kan se bladlöss, särskilt när anläggningen är ung. Dessa är ganska lätt att ta bort, men håll och utkik efter tomat hornworm. Om du ser dem, krossa mellan fingrarna.

Det finns ett antal olika sjukdomar som kan angripa tomatplantor. Det kan vara oerhört frustrerande att titta på din anläggning växer bara ha det vissna och dö innan frukten mognar. För att undvika detta, köpa växter som är resistenta mot olika sjukdomar (du kan berätta detta genom de olika initialer på anläggningen tag). I vissa fall, som med Verticillium vissnesjuka, måste du ta bort växten och kassera den, det kan inte sparas. Inte komponera den. Andra sjukdomar, såsom bladfläcksjuka, kan styras i behållare trädgårdsskötsel och du fortfarande hantera en bra skörd av tomater.

När du har skördat behållaren trädgårds tomater, kasta växterna. Du bör också vara säker på att du inte åter jorden för tomater nästa år eftersom det kan innehålla sjukdomar och skadedjur som kan påverka dina unga plantor. Använd alltid färsk krukjord för container trädgårdsskötsel av tomater för att hålla undan för sjukdomar och skadedjur.