centralvärme rör storleksguide

Beräkning av erforderligt flöde av varje Radiator

Beräkning av bärförmåga hos Beslag och rörledningar mellan kylaren och varje Junction

Identifiera den krets som har den mest Totalt motstånd

Att hitta rätt pump baseras på den beräknade vatten och flödesmotståndet

Justering av tryck att hitta den bästa flödeshastighet för systemet

Välja rätt central värmeledning till hemmet är viktigt att säkerställa att det finns en tillräcklig mängd vatten som strömmar genom rören som matar värmeelementet att producera tillräckligt med värme till huset. Nedan finns riktlinjer som hjälper dig att bestämma storleken på röret som behövs i hemmet.

För att hitta rätt rörstorlek för ditt hem, måste du först beräkna det erforderliga flödet av varje radiator. Du kan göra matten själv om du har goda kunskaper om rör dimensionering men om inte, är det lämpligt att ha en professionell göra det åt dig eftersom dessa människor har särskild utbildning och erfarenhet som gör deras bedömning och beräkning mer konsekvent och korrekt.

Efter beräkning av erforderligt flöde av varje radiator, bör du också ha flödesmotståndet beräknas. Återigen frågar en skicklig yrkesman att göra detta skulle göra det lättare och koncist. Men se till att installatören vet vad han gör och är inte bara någon som väljer en rörstorlek utan hänsyn, det är alltid bra att be om ett andra utlåtande.

Nästa steg är att få din krets som bär den mest totala motståndet identifieras för att se till att varje del av dess komponenter, inklusive avstängningsventilerna, panna och andra vitala delar är väl fungerande och kan uthärda önskat tryck. Din installatör kan enkelt identifiera detta med tanke på de beräkningar som han har gjort, så det skulle inte vara mycket av ett problem.

Att hitta rätt pump är mycket enklare nu när du har mängden vatten och flödesmotståndet som behövs för din centralvärmesystem. En pumptryck kommer att hantera det totala flödet av systemet, det är därför det är viktigt att du noggrant har beräknat vatten och resistenta flöden för att säkerställa en effektiv prestanda av hela systemet.

Nu när vi redan har beräknat flödeshastigheter och identifierat rätt röret, kan en jämförelse tryck utföras för att hitta rätt kombination av flödeshastigheter och pumptryck som bäst fungerar för ditt centralvärmesystem.

Det rekommenderas att anlita en professionell att göra beräkningarna för alla förfaranden eftersom deras erfarenhet och kunskap ger dem möjlighet att bedöma den sannolika flödet och pumptryck behövs som bäst passar ditt centralvärmesystem.

Efter att ha läst riktlinjerna i centrala heat pipes dimensionering, kommer detta att ge dig en god uppfattning om din installatör ansvar att installera ditt centrala värmerör storlek med förmågan att se till att alla de faktorer som måste beaktas är noterat.