att välja en grundläggande färgpalett

ämnen

Suzy Kerr har varit en framgångsrik frilansande författare sedan examen från Missouri State University med en examen i journalistik. Hon har arbetat på dussintals hem renoveringar, slutföra projekt från garaget ombyggnader och asbestsanering att duscha installationen.

När det är dags att göra vissa redecorating i ditt hem, är det enklaste sättet att göra en stor förändring med färgen på dina väggar. Men ibland kan det verka lite överväldigande att begränsa dina färgval ner och samordna dem väl med din befintliga inredning. Att känna några olika saker om färg hjälper dig att skapa en palett som fungerar för ditt hem och att du kommer att njuta.

Var att börja

Först fundera rummet du målar, och möbler och inredning inuti. Titta på befintliga färger och mönster. Det kan vara lättast att plocka den största mönster eller objekt ögat dras till när kommer in i rummet. Till exempel, om du har en stor målning på väggen eller om du har ett gemensamt mönster på möbler, kan detta vara din brännpunkt. Välj vissa färger du vill från denna brännpunkt för att ge dig en utgångspunkt. Om du börjar med ett tomt rum och väggarna kommer att vägleda resten av ditt utrymme, så har du en tom duk att börja med färger du bara finner tilltalande. Du kan få färgprover från din lokala färg eller järnaffär för att använda när du gör ditt beslut.

förståelse Färger

Ett bra verktyg som används ofta för att hjälpa dig att välja färger är ett färghjul. Beroende på din specifika färghjul, kommer du att ha många färger som alla utgår från primärfärgerna: röd, blå och gul. Dessa färger används för att skapa alla andra färger som finns förutom vitt och svart. Bruna nyanser kommer från blandning av alla tre färger tillsammans. Sekundära färger görs genom att kombinera två primära färger tillsammans, du får lila, grönt och orange. Då naturligtvis har ett stort antal nyanser av varje färg, att gå från mycket lätta, subtila nyanser till mycket mörk, levande nyanser.

Färger som är mittemot varandra på ett färghjul anses kostnadsfri, såsom rött och grönt. Sådana färger komplettera varandra. Emellertid vanligtvis kombinationerna fungerar bäst när en av färgerna är en ljusare nyans och den andra är ljus och fetstil. Dessa kontrasterande kombinationer och de gör ett kraftfullt uttalande. Relaterade färger är två färger bredvid varandra på färghjulet. Kombinationer av relaterade färger är mer avkopplande och kommer att medföra en mindre kontrastverkan. Monokromatiska färger är ljusare och mörkare nyanser av samma färg. Detta är ofta vad du hittar på ett färgprov från färghandel. Använda monokromatiska färger ger dig en tilltalande utseende med en samordnande stil.

Vad är din stil?

Så nu när du förstår färger och hur de fungerar tillsammans, vad är det du försöker åstadkomma i ditt rum? Kommer ni för ljusa och levande, sval och avslappnande, eller varm och inbjudande? Stämningen du försöker skapa i rummet kan göras med rätt färger. Välj en färg du gillar eller vill ha som grundfärg, sedan plocka upp till tre andra färger för att gå på din egen färgpalett, antingen gratis, släkt, eller monokromatiska färgscheman. Om du målar väggarna alla samma färg, kan du en av dina andra färger som ska målas på trim. Eller kan göra tvåfärgade väggar med en stol järnväg en tredjedel av vägen upp till dela färgerna.

Ytterligare idéer och tips för färg

GE DIN TRIM en skvätt färg med denna målning HUR MAN.