vård och underhåll tips för solpaneler

Solpaneler är en investering som kräver underhåll. För paneler att köra effektivt, de behöver underhåll. Här är några tips som hjälper dig att få ut det mesta av din solpaneler.

Renlighet

Solpaneler har inga rörliga delar huvudområdet för underhåll är att hålla dem rena. Det rekommenderas att kontrollera panelerna, särskilt under rusningstid torrperioder när damm byggs upp kan vara högre. Smutsiga paneler kan inte absorbera energin så effektivt och kommer att ha en mycket reducerad prestandanivå. De viktigaste källorna till smuts är fågelspillning och damm som lätt kan avlägsnas med hjälp av antingen en torr trasa eller rengöringsmedel och varmt vatten. Försök att inspektera och tvätta panelerna på morgonen för att minska drastiska temperaturförändringar.

Vid kontroll av nivån renhet av dina paneler, är det också rekommenderat att du har en titt på några lösa kabelanslutningar och eventuellt skräp som har fallit på panelerna. Inte bara fokusera på de faktiska panelerna, ramarna som håller dem på plats är en viktig komponent för. Leta efter luckor eller sprickor i stommen, som skulle tillåta vatten i systemet. Kontrollera om vattenskador på säkringar och anslutningar eller tecken på korrosion.

Naturens krafter

Natur och djurliv kan vara en fara för din solpaneler – ekorrar kan tugga igenom kablar eller fåglar kan göra sina bon under panelerna. Regelbundna kontroller gör att du kan plocka upp dessa problem innan någon större skada sker. Tillväxten av träd och andra buskar kan också skugga panelerna från solen och minska deras energiupptagning. Håll ett öga på dem och skära ned vid behov.

Snöfall bör i allmänhet inte om ett problem för solpaneler. De är normalt installeras vid en tillräckligt brant vinkel att majoriteten av snön bara kommer att glida av. Eventuellt kvarvarande snö inte kommer att ta lång tid att smälta från glaset, även om det inte är alla direkt utsatta för solen. Men om det har skett en särskilt tung eller långvarig snöfall rekommenderas att göra en snabb kontroll på panelerna för att se till att de inte kräver clearing.

underhållsscheman

Vissa paneltillverkare eller entreprenörer erbjuder underhållssystem för att hålla solpanelen systemet vid sina optimala arbetsförhållanden. Det kan handla om att ersätta värmeöverföringsvätskan, som det rekommenderas att ändra några års mellanrum.

energi Användning

Ett annat sätt att kontrollera om den mängd energi som produceras av dina solpaneler är att ha en energi monitor installerad. Dessa system kan vara allt från mycket enkla skärm bara meter till ett sofistikerat och omfattande övervakningssystem. Med en energi bildskärm kan vara ett system för tidig varning för att förhindra chock att ta emot en stor faktura från din vanliga energileverantör om din solvärmeanläggning är lågpresterande.