välja ett husdjur säker mus fälla

Att bli av med en mus i huset innebär särskilda utmaningar för djurägare. Traditionella fjäderbelastade bar mus fällor kan fånga en katt eller hund tass lika lätt som en mus, och sällskapsdjur gnagare löper särskilt stor risk från alla typer av fällor. Djur säkra mus fällor måste skilja mellan husdjur och skadedjur.

Lim musfällor

Medan lim styrelser är mindre benägna än våren fällor att skada husdjur, katter och hundar kan få en tass fastnat i klistret, som kan vara smärtsamt att ta bort. Om ett husdjur får sin näsa eller mun fastnat i limmet samtidigt som man försöker frigöra sig, kan PET kvävas. Limfällor kan döda mindre sällskapsdjur gnagare som får ut ur sina burar. Med husdjur i huset, bör limfällor endast placeras där husdjur inte kan komma åt dem.

Live musfällor

Live fällor lura en mus i en ofrånkomlig låda, hink eller bur, för övergång utomhus. Större husdjur är för stora för att utlösa dessa mus fällor. Live fällor är det säkraste alternativet för hushåll med gerbiler, hamstrar eller andra smågnagare som kan komma ut och oavsiktligt fångade, eftersom husdjur kan frigöras tillbaka till sin bur. Kontrollera levande fällor ofta för både husdjur och möss, eftersom fångade djur kan dö av uttorkning eller stress.

Poison Beten

Använd inte gifter för att bli av med möss med ett husdjur i huset. Även om husdjur inte kan komma in i giftbete, kan de hitta förgiftade kadaver om musen dukar inomhus. Husdjur kan inta gift leka med eller äta kadaver.