välja companion växter för dina hostor

skuggiga kompanjon

Companion Ground

växande Hostor

Hostor är härdiga, pålitliga växter kända för sin grönskande lövverk som trivs. På sommaren kommer de att blomma med lila eller vita blommor, men deras mest märkbara attribut är deras lövverk. Companion plantering är en viktig aspekt av trädgårdsarbete, eftersom det lär dig vilka typer av växter går bra med andra. Detta är sant för hostas som det är med varje blomma. För vissa är följeslagare plantering ett bra sätt att hålla skadedjur borta medan andra följeslagare locka nyttiga insekter att pollinera. Eftersom hostor blir utmärkta markbeläggning och går bra i skugga trädgårdar och under träd, kommer bra följeslagare åtnjuta samma omgivningar.

Hostor tolererar både full och halvskugga. Således, plantering i breda träd eller på norra sidan av huset är lämpliga växande platser. Blommor som Corydalis, blåsippa och epimedium alla tål skugga samt och kommer att smälta in fint med de breda gröna blad av hostor. Andra växter som tål mycket dunkla förhållanden är astillbe, baptisia, blåklocka, blöda hjärta dianthus, geranium och lungört. Det finns andra, både ettåriga och fleråriga att som skugga så mycket som hostas och kommer att lägga stänk av färg till mixen.

Perenner som är bra följeslagare för hostas inkluderar snowdrops, tulpaner, påskliljor och förgätmigej nots. Annueller såsom impatiens, begonia och coleus gör utmärkta planterings kompisar också. Miniatyr ljusa röda rosor beströdda bland hostor göra för en underbart levande kontrast. I början av växtsäsongen, växt hostas runt vårlökar. När de blommar, kommer vilda färg samordna med gröna lägre hostor. När de börjar blekna, kommer hostor arbeta för att täcka upp vikande lövverk. Hostor också göra bra med ormbunkar.

En mängd olika hosta kallas cheesecake är en utmärkt marktäckande, för det blir bara ca 8 inches hög. Andra lågt liggande växter som kan användas med hostas som ett substitut för gräs inkluderar daggkåpa, Lamium, lilja-of-the-dalen, Pachysandra och vinca. Allt som är ljusa och blommiga och kan tolerera liknande mark- och skugga förhållanden kommer att gå bra med hostor. De ger en rik, grön bakgrund för sina mer färgstarka följeslagare, skapa en vacker trädgård scen i ett område som inte får så mycket solljus.

Hostor som rik jord som är väl dränerad med en fin kombination av näringsämnen och organiskt material. Det bör inte vara alltför surt eller för basiskt. De växer bäst när de utsätts för sol på morgonen och kan förvaras svalt och ut i solen på eftermiddagen, men alltför mycket skugga kommer inte att låta dem frodas.

Lär dig mer om följeslagare plantering är en nödvändighet om trädgårdsarbete är en passion. Du inte bara få en känsla för estetik para vissa växter med varandra, men-särskilt med örter eller grönsaker, du lär dig att naturligt avvärja skadedjur och locka nyttiga besökare. Följeslagare för prydnadsväxter som hostas är många, och de inkluderar både perenner och annueller. Plantera dina hostor som ground i ett skuggigt område och omge dem med vackra, blommiga kompisar.