ta hand om laminat bänkskivor

Med laminat bänkskivor i ditt badrum och kök kommer med flera fördelar. Dessa bänkskivor är inte bara vackra och prisvärda men de är också lätt att underhålla och ta hand om. För att säkerställa att du njuta av dessa trevliga fördelar under lång tid följande riktlinjer kommer väl till hands.

För att rengöra laminat bänkskivor dagligen använda en mjuk trasa för att torka ytan ren. Med detta tyg du kommer att kunna befria ytan av både smuts och damm samtidigt som den laminat inte är skadad.

Vissa spill kan permanent fläckar laminat bänkskivor, så du bör alltid vara snabb att torka spill från ytan.

För att ta bort envisa fläckar göra en pasta ovanpå fläcken att använda några bakpulver och vatten och sedan torka bort det försiktigt med en trasa. Använd inte slipande rengöringsmedel och stålull, och undvika att använda skrapning och skura rörelser, eftersom detta kan skada laminatbänkskivan.

Laminat bänkskivor är kända för sin seghet, men laminatet lätt skadas när tunga föremål tappas på det. Också inte dra tunga föremål över laminatet, eftersom det kan leda till skador (särskilt där det finns sömmar).

Dessutom, använd inte bladen direkt på bänkskivan ytan under skärning. Att göra detta resulterar i flisning av laminatet och kraftigt fördärvar den annars slät yta.

Laminat bänkskivor är vattentäta i stor utsträckning, men detta innebär inte att vattenskador kan inte göras. Undvik att utsätta bänkskivor till överdriven vatten, särskilt där det finns sömmar. Om vatten lyckas sippra in i sömmarna finns en enorm möjlighet att substratet kommer att svälla, vilket resulterar i en deformerad bänkskiva.

Du kommer att uppskatta detta faktum mycket mer när man inser att de “substrat” ​​under den laminerade ytan faktiskt komprimerade skikt av plast och papper.

Heta föremål som normalt finns i köket orsaka några av de värsta skador som laminat bänkskivor kan drabbas. Detta är särskilt på grund av utformningen av laminatmaterialet. Undvik sådana skador genom att se till att heta kastruller och grytor inte direkt placeras på ytan, utan snarare på grytlappar eller kokplattor.

Laminat bänkskivor inte svarar mycket bra på starka kemikalier av något slag (men speciellt de som innehåller sura element). Kemikalier för att undvika till varje pris är keramiska rengöringsmedel, metallrengöringsmedel, dränera rensning förberedelser och rostborttagningsmedel.

Köpa några speciella laminat vax för att skydda bänkytan. Med regelbunden vaxning ett skyddande skikt bildas på disken, som kommer att avskräcka en lätt penetration av fläckar i laminatet. Detta skikt kommer också i hög grad förbättra utseendet på din bänkskiva.