ta hand om ditt husdjur den gröna vägen

Människor tenderar att ta hand om sina husdjur i en av två sätt – antingen de helt försumma vården i sina djur, eller annars de spenderar mer på sällskapsdjur sjukvård än på egen hand. Precis som du inte skulle använda starka kemikalier på dina barn, så ska du inte använda dem på husdjur. Fokus i denna artikel är på många gröna sätt att behandla ditt husdjur symptom utan att äventyra dem.

Styra Loppor utan kemikalier

Dina hundar, spela ute på gården under sommarmånaderna, kontrakts loppor. Loppor är oundvikliga, och orsaka en hund eller katt mycket elände. De flesta människor köper en loppa krage och förväntar sig att problemet att försvinna. Här är vad som verkligen händer: Lopp krage avger en konstant giftigt moln runt ditt husdjur nacke. Varje gång du krama ditt husdjur, du får en dos av det själv. Behöver bevis? Cancer Prevention Coalition (CPC) listar många märkesvaror som innehåller antingen cancerframkallande, neurotoxiner, eller båda.

Undvik produkter som listar följande i sina aktiva ingredienser

* Klorpyrifos, * diklorvos, * fosmet, * naled, * tetraklorvinfos, * diazinon, * malation, * karbaryl; * propoxur

Kom ihåg att inte alla lopp mediciner är giftiga. Undvik äldre over-the-counter produkter, eftersom dessa fortfarande använda en hel del av de fobridden kemikalier. Var medveten om att många produkter inte lista några ingredienser på grund av “affärshemligheter” lagar. Dessa är i allmänhet inerta ingredienserna i produkten. De gör upp till 90 procent av produktmixen och är ofta giftiga. Dessa kemikalier kan innefatta

* Xylen; * metylbromid, * bensen, * asbest, * DDT (en biprodukt av tillverkning av vissa bekämpningsmedel), * toluen.

Bada ditt husdjur

Undvika skadliga sällskapsdjur schampo som är garanterat att döda loppor. De innehåller skadliga kemikalier och kan orsaka en hel del elände för ditt husdjur. Använd i stället en växtbaserade schampo för djur. Vanligt tvål och vatten kommer att döda loppor om de lämnas på djuret i 5 till 8 minuter.

Natural Flea behandling, PETA (PETA) har en formel som fungerar 100% av tiden, är miljövänlig, och inte utsätta dig eller ditt husdjur för starka kemikalier och cancerframkallande ämnen. Helt enkelt skära upp två citroner och häll nästan kokande vatten över dem, sedan blöt över natten. Nästa dag, sila vätskan och häll i en sprayflaska. Spritz hundarna dagligen med denna lösning och gnid in i pälsen. Det är också en bra idé att spraya sina sängkläder. Inga fler loppor!

Vad om katter?

Katter hatar någon citrus lukt, så i stället för citron lösning använder ett uns MYNTA olja (finns på hälsokostbutiker) med 18 uns av vatten. Svamp katten med denna lösning – de hatar sprutas – och arbeta försiktigt i rocken. Se alltid till att späda vinruta. På egen hand, är det mycket giftigt för katter.

Organisk kattsand

De flesta kattsand är gjord av material som är band minerade. Klumpar medlet i de flesta kattsand innehåller natrium bentonitlera. En hel del av bentonit bryts i Japan – tänk på klimatpåverkan som transporterar den till USA. När katter började dö av diarré-liknande symtom, veterinärer och forskare upptäckt att bentonitleran orsakar dessa symptom och efterföljande död av katter – särskilt kattungar. Detta beror på att katten rengör sig alltid efter att ha använt kattlådan. När katten rör runt i lådan, producerar bentonitlera en damm som är skadligt för andningssystemet. De höga klumpar förmågor orsaka att strö att svälla in i en cementliknande substans i kattens matsmältningskanalen.

Ett alternativ är växtbaserade kullar. Finns i många dammfria och klump sorter, är det bästa sättet att hålla katter friska. Träbaserade kullar finns. Använd inte doftande cederträ eller tall spån, dofterna i dessa material orsaka hälsoproblem.

Även om tillämpningsområdet för denna artikel inte kan börja röra på många sätt att behandla ditt husdjur på ett säkert grönt sätt, dessa riktlinjer är till hjälp. Gör dig själv, dina husdjur och miljön en tjänst och ta kontroll över behandlingen av ditt husdjur.