sprickrenovering för din dekorativa betongytor

Förberedelser sprucken betongyta

1. Reparation liten konkreta Sprickor

2. Reparera stora betong Sprickor

Liksom de flesta andra byggmaterial, kan dekorativa betong utveckla sprickor över tiden från konstant användning. De flesta sprickor orsakas av felaktig konstruktion eller konstruktions fel som begåtts när hälla en betongyta. Sprickor kan också utvecklas från exponering för extrema temperaturer eller fuktförändringar.

Betong räknare och betongplattor kan spricka på grund av fortsatt exponering för vatten. Oavsett om du reparerar sprucken inre, dekorativa ytor eller externa strukturer som gångbanor och uteplatser, här är några grundläggande instruktioner som du bör följas.

Varje spricka bör rengöras av löst skräp och smuts. Du kan använda en stålborste för detta ändamål. Om det är för mycket damm, med hjälp av en dammsugare är ett annat alternativ. Externa betongytor kan ha stora mängder av vittrad betong bitar. De kan rengöras genom att med en mejsel. Ytan bör rengöras med en minimal mängd vatten. Efter dabbing ytan med vatten, försök att uppskatta den faktiska storleken på sprickan. Baserat på denna uppskattning, kan du fortsätta på följande sätt

Små sprickor som är relativt ny och inte verkar sträcka sig bortom ytan lätt kan repareras. Det föredragna materialet för att fylla sådana sprickor hälls fogmassa. Detta material är att föredra med avseende på sprickor som är mindre than.5-inches i diameter.

Konkreta sprickor som är mer than.5-inches bred behöver en något mer genomarbetade reparation. Dessa sprickor uppstår ofta runt lederna på grund av extremt tunga, överliggande vikter.