skötsel och underhåll av en kork golv

Undvik Wet Cleaning

Skydda det från Furniture

Använd inte Gummimattor

Använd Natural Products

Förhindra starkt solljus

Periodvis Förnya Finish

En kork golv kan ge ett rum en naturlig, organisk look. Kräver dock en kork golv en god mängd vård och underhåll för att hålla länge. När du har installerat en kork golv, måste du vara vaksamma för att skydda den mot naturliga element, kemikalier och andra saker som kan förstöra det. Följ dessa tips för att ta hand om er.

Om du rengör kork golv med alltför mycket vatten eller annan vätska, kommer den att bosätta sig i och skada golvet. Du kan prova att rengöra den med en fuktig trasa eller mopp, men hålla vattnet till ett minimum så att det kan snabbt torr. Rengör dina golv direkt efter ett spill.

Se till att inte förstöra golvet med märken och skav när du flyttar möbler runt. Dämpa ned på möbler med material såsom filt, för att undvika direktkontakt mellan möbler fötter och golv. Du kan köpa stick-on kände kuddar i de flesta hem förbättring eller några lågprisbutiker. Låt kände på i fall du stöter mot möbler durnig dagligt bruk.

Gummimattor behålla fukt och kommer att förstöra din kork golv. Samma sak gäller för mattor med icke-porösa underlag. Förutom att förstöra ditt golv kommer mattorna påverka avsluta med missfärgning. Använd endast andas mattor som tillåter tillräckligt med luft att cirkulera i golvet.

Starka kemikalier kan förstöra golvet själv, liksom finish. Istället vakuum eller använd en matta sopmaskin ofta. Om du spiller något, använd en trasa för att torka upp omedelbart med en mild lösning av en del bakpulver och en del vit destillerat ättika. Du kan också köpa produkter speciellt för rengöring av pre-färdiga trägolv. Om du inte städa upp spill direkt, kommer golvet fläckar.

Se till att du har tillräckligt med fönster behandlingar, såsom persienner, gardiner eller tunga gardiner, för att hålla solljus från att ständigt lyser på golvet. Starkt solljus på kork golv kan få dem att blekna. Tänk på placeringen av möblerna i rummet, såsom större apparater eller en soffa för att minska mängden solljus som kommer in i rummet.

Övermålbar dina korkgolv från tid till annan, för att göra dem längre. Leta efter tecken på slitage, särskilt i starkt trafikerade områden, efter ledtrådar om när man ska förnya finish. Beläggningssubstansen beror på finish. Använd till exempel en polyuretan rock på en kork golv med en akryl finish.

En sista faktum att tänka på är att kork golv kan expandera eller kontrakt med fukt (som alla andra trägolvsprodukt). Du kan behöva använda en luftfuktare från tid till tid för att förhindra att detta händer. Varje våning är olika, och därför bör du hänvisa till tillverkarens instruktioner för ytterligare tips baserade på golvet du köpt och målet du har valt.