skorstens reparationer: byt sönder tuckpointing

Åsynen av sönderfallande murbruk är ofta en tell tale tecken på att du behöver lägga till skorstens reparationer till din att göra-lista. Ersätter den gamla och skadade murbruk kallas repointing eller tuckpointing och är avgörande för att behålla din skorsten. I de flesta fall sker detta mot toppen av skorstenen så du måste vara bekväm att arbeta på en stege och taket om du vill ta itu med denna reparation.

Du behöver följande verktyg och utrustning för att utföra dessa skorstens reparationer

Steg 1 – Ta bort den gamla Murbruk

Det första steget i denna skorsten reparation är att ta bort den gamla sönderfallet murbruk från lederna. Beroende på antalet skarvar som påverkas du kanske vill överväga att använda en 4-tums vinkelslip med en murad blad. Helt enkelt köra kvarnen längs de drabbade lederna för att ta bort den gamla murbruk. Du kan använda en hammare och murverk mejsel för att komma till svåråtkomliga områden. Om du bara reparera ett litet område, kan du avstå från kvarnen och bara använda en hammare och mejsel. Oavsett vilken metod du använder, är det viktigt att helt ta bort alla gamla murbruk för att den nya murbruk att korrekt binda till tegel.

Steg 2 – Installera New Mortar

Det första steget är att blanda en sats av murbruk i enlighet med tillverkarens anvisningar på påsen. Det är bäst att blanda murbruk i en skottkärra, om möjligt, och sedan överföra den till en 5-liters hink för att göra det lättare att arbeta med. Se till att du följer instruktionerna noggrant som murbruk med för lite eller för mycket vatten kommer att försämras ganska snabbt.

När bruket blandas, ladda upp torget Mason spackel med en bekväm mängd murbruk. Placera glättaren under drabbade murbruk leden och använda pekar murslev att driva bruket ända in i fogen. Det är viktigt att packa det gemensamma hela vägen för att bibehålla styrkan i tegel coursing. Upprepa processen längs alla de drabbade lederna tills du har täckt alla hela området du arbetar med.

Steg 3 – Att finna den fogar

Det sista steget är att använda skarv verktyg för att avsluta de nya murbruksfogar. Denna process, ofta kallad slående, ger lederna deras utseende och även hjälper till att hålla vattnet från att samla på murbruk. Köra den slående verktyg längs de vertikala och horisontella fogar medan ett lätt tryck. Tanken är att bilda en konkav fogen genom att försiktigt skrapa ut överflödigt murbruk. Arbetet både horisontella och vertikala fogar samtidigt som du framsteg upp genom skorstenen väggen och ta bort lite murbruk i taget.

Detta är en av de mer komplicerade skorstenen reparationer husägare kan hantera så stolta över ett väl utfört arbete.