skalmur: för-och nackdelar

Fördelar med skalmur

Väggisolering är fördelaktigt eftersom det hjälper till att förhindra värmeförlust. Detta innebär att inte bara kommer ditt hus stanna varmare, men du kommer också att få betala mindre för dina uppvärmningskostnader. Vad mer är effektiv väggisolering ett bra sätt att sänka koldioxidutsläppen.

Du kommer förmodligen behöver en professionell att installera skalmur isolering, men du kommer inte att behöva riva ut gips eller installera vadd. Entreprenören kommer att borra hål i ytterväggen och pumpa i isoleringen med hjälp av specialutrustning.

Vissa områden erbjuda incitament för att isolera ditt hus, så att du skulle kunna få ett bidrag som hjälper till att sänka kostnaderna, vilket gör skalmur isolering ett prisvärt alternativ. Om du använder mineralullsisolering med en låg R-värde, kommer den isolerande faktorn vara mycket högre. Så länge du använder en ansedd, erfaren entreprenör, bör hålighet i väggen fyllas jämnt så det blir inga kalla punkter där värme kan fly.

Skalmur isolering kan installeras mycket snabbt. Beroende på storleken på ditt hus, kommer arbetet att vara klar inom ett par timmar, och endast sällan kommer det att ta mer än en dag för att täcka hela hemmet. Installationsproceduren är inte rörigt heller. Entreprenören borrar genom väggen och när allt isoleringen är på plats, ersätter pluggarna så att det är ofta omöjligt att tala om det någonsin har funnits några hål som gjorts.

Skalmur isolering kommer att betala sig i en relativt kort tid. Du kommer att märka skillnaden i dina energikostnader omedelbart, och huset kommer att känna varmare från den allra första dagen.

Nackdelar med skalmur

Det finns endast ett fåtal nackdelar med skalmur isolering och de innebär installation. Eftersom isoleringen expanderar för att fylla hela håligheten, kan du uppleva problem med mögel och mjöldagg om hela kaviteten inte fylls korrekt, och det kan svårt att säga detta tills en märkbar problem uppstår.

Du måste också se till att dina väggar inte är fuktigt. Det är väl värt att spendera pengar för att få dem inspekteras först och ta hand om eventuella problem.