rengöra din hydroponiska system

Många hem hydroponiska system är relativt små och rengöra dem är verkligen en pågående process. Om du behöver ha en bra rent ut, att det blir något annorlunda för varje typ av system.

Om du gör upp ett parti av näringslösning och den har inte använts i sju dagar, kasta ut. Det är frestande att hålla toppade upp det men det finns en risk för att det skulle bli mättade och kristaller börjar bildas. Rengöring av behållaren med blekmedel rekommenderas men endast en 10% blandning med vatten. Se alltid till att blekmedel har tvättats ut ur behållaren innan du använder den igen.

Om du tömmer några krukor eller hydroponiska behållare rengöra dem med en 10% blekmedel blandningen också. Om du åter lera pellets eller andra stödmedier kan du försöka att rengöra dem för återanvändning. Det är tveksamt om några besparingar kommer att vara värt risken att använda medierna igen.

Om du tömmer en del av ditt system när som helst passa på att rengöra och sterilisera den. Så småningom kommer du att rotera hela ditt system och kommer att ha rengjorts allt. Din 10% blekmedelslösning är en universell rengöringsmedel som lämpar sig för det mesta.

Om du ser tecken på alger utveckla försöka isolera den del av ditt system så att du kan använda en algaecide att rensa ut det. Det finns hydroponiska balsam som innehåller vänliga mikrober som hjälper till att hålla alger ner och i allmänhet upprätthålla välbefinnandet i hela systemet.

Om du har en stor behållare som du säkert kan sätta åt sidan kan du ställa in ett sterilt bad. Du kan lägga alla bitar av hydro utrustning som inte används i badet. Badet kommer att innehålla en 10% blekmedel lösning. Förvara inte något i badet som är alls absorberande.

Om du bestämmer att du verkligen bör rengöra hela systemet måste du ha någonstans att sätta alla växter. De kommer att överleva en dag på fukt de har men ta särskild vård av favorit eller ömtåliga växter. När växterna är ur vägen går genom dig hydroponics system och rena allt med 10% blekmedel lösning. När du är klar kör vatten genom systemet för att se till att du har spolas ut alla blekmedel. Ställa in en färsk matarlösning och börja att ersätta växterna. Undersök varje anläggning och dess behållare noggrant och rengör dem med rent vatten innan du sätter tillbaka dem i systemet. Detta är också ett bra tillfälle att sålla ut de växter som du inte längre vill ha.

Att hålla dina hydroponics rena på en daglig basis är förmodligen lättare än att försöka stänga ner systemet och göra en fullständig ren.