mejsel filning

Skärpning med en bänkslipmaskiner

Steg 1: Kontrollera Chisel

Steg 2: Grind Off Grader och Nicks

Steg 3: Grind Beveled Side

Steg 4: Avsluta med Sharpening Stone

Skärpning en mejsel för hand

Steg 1: Förbered Stones

Steg 2: Placera bryn Jig

Steg 3: Flytta Genom bryn

Steg 4: Använd Nagura Sten

Mejsel slipning kräver ett par verktyg, men det kan göras på bara några minuter. Att hålla en mejsel skarp och finslipat är viktigt om det ska kunna fungera ordentligt och länge.

Beroende på vilka verktyg du har tillgängliga för dig, finns det två sätt att vässa en mejsel: med hjälp av en bänkslipmaskin eller helt för hand. Eftersom inte alla har en bänkslipmaskin i sin butik, kommer den här artikeln adress båda metoderna.

För denna metod, behöver du

Kontrollera mejsel är avfasade kanten för hack och grader. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra vad som behöver skärpas.

Med hjälp av bänkslipmaskin, hålla den fasade kanten uppåt och mejseln platt och slipa bort grader och hack. Se till att mejseln stannar square mot kvarnen och flytta den från sida till sida.

Vänd mejseln över och håll den så vinkeln på avfasning är upprätt mot kvarnen. Flytta det på samma sätt, till sida till sida, slipning av grader och hack på den fasade sidan.

Applicera lite olja till stenen, och med den fasade sidan nedåt, dra mejseln mot dig, kör avfasning över oljad sten. Lyft upp försiktigt i slutet av varje slag. Kör det ett par gånger över stenen med den nedåtlutande upp. Kontrollera mejseln efteråt, vilket gör att alla grader och hack är borta.

För hand skärpning, behöver du

Ställa in de två kombinations stenarna och Nagura sten i vatten i ca 10 minuter. De kallas kombinations stenar eftersom de har, till exempel, 800 grit på ena sidan och 4000 grit på den andra.

En honing jigg är en anordning som gör det möjligt att fästa mejseln på plats för slipning. Placera mejseln så den fasade kanten är i sin helhet röra stenen.

Börja med 800 grit sidan och se till att den är säker på arbetsbänken. Passera mejseln över stenen, dra den mot dig flera gånger. Du vill ha en trevlig, även pass. Flytta upp till 1200, då 4000 grit.

Denna sten ger en vattnig konsistens för 8000 grit passera. Ta Nagura sten ur vattnet och gnugga 8000 grit sidan över det i en cirkulär rörelse, skapar en liten mängd vätska. Passera mejseln över 8000 grit stenen på samma sätt som de andra.

Ett ytterligare steg, kan du sätta en microbevel på mejseln. Som är i huvudsak en liten avfasning vid spetsen av den fasade kanten, men det är inte nödvändigt. Nu din mejsel skärps. När hack och grader visas vid kanten, upprepa dessa steg, antingen för hand eller med en maskin och dina mejslar kommer alltid skarp.