lera tegeltak reparation: misstag att undvika

Korrekt lagring av material

Åtkomst till tak

Ta bort den gamla plattor

Med hjälp av lämpliga metoder för att slutföra en lera tegeltak reparation är en viktig del i att se till att du inte orsaka mer skada än du tänkt att reparera. Lera tegeltak ge gamla världen utseende och charm men kan kräva regelbundet underhåll. Lera tegeltak är också extremt sköra så det är viktigt att vara extra försiktig när man arbetar på dem. Detta och andra vanliga misstag är viktigt att hålla i åtanke innan tackla din nästa reparation.

När företaget en lera tegeltak reparation en av de första problemen du kommer att behöva ta itu med är där för att lagra material som skall användas vid reparation. Även full av historisk charm och karaktär dessa tak inte kan stödja mycket vikt på sin yta. För att undvika att skada de goda lera takpannor måste du sprida vikten över en större yta. Det är också en bra idé att undvika att stapla flera buntar ovanpå den andra. En bra tumregel är att stapla mer än två buntar ihop. Den bästa metoden är att skapa en mellanstation område på marken och föra materialet på taket som det behövs. Detta kan dock inte alltid uppnås speciellt när det handlar om höga taklinjer.

Den bräckliga natur tegel gör tillgång till taket för att utföra ditt reparation något av en knepig proposition. Vid placering av förlängning stege mot takfoten på taket är det en bra idé att sätta någon form av skydd mellan stegen och taket. Detta kommer att bidra till att förhindra sprickbildning eller flis några tegelpannor längs kanten. En annan bra idé är att placera en skyddande trasa, såsom en gammal filt, att arbeta bort av. Lagra dina verktyg på de kala tegelpannor kan orsaka ytterligare chipping och sprickbildning. Väl på taket bör du bära halkfria skor och gå långsamt medan fördela vikten jämnt. När man går, det är också rekommenderat att undvika att trampa direkt på kanten av en bricka eftersom dessa är de svagaste punkterna.

När du utför lera tegeltak reparation du vill isolera området för reparation för att inte skada någon av de närliggande takpannor. Tegel kan skadas av fallande trädgrenar eller bara spricka efter flera säsonger av vittring. I många fall kommer du bara behöver byta ut några plattor för att framgångsrikt slutföra reparationen. Oerfarna takläggare kommer ofta skadar intilliggande plattor samtidigt som man försöker ta bort de skadade dem. För att undvika detta scenario använda en träbit för att kila kakel upp. Detta kommer att ge dig tillgång till avlägsna spiken håller den skadade kakel på plats. När bryta isär den skadade kakel använda en mejsel i samband med en hammare. Detta kommer att ge dig mer kontroll och förhindra ytterligare skador på befintliga kakel. Genom att undvika dessa vanliga misstag när du tar bort en gammal bricka kan du se till att du inte skapar mer arbete för dig själv.