konvertera en enkelsäng i en våningssäng

Steg 1-Kontrollera din nuvarande säng

Steg 2-Fäst huvudstödbalkarna

Steg 3-Bygg och fast sidoskenorna

Steg 4-Fäst huvudet styrelsen och fotgavel

Steg 5 Lägg Lamellerna

Om du försöker att skapa mer utrymme i ditt barns sovrum, kan du konvertera en enkelsäng i en våningssäng. Detta projekt kan genomföras av någon gör-det-självare. Du kommer att behöva få en hel del verktyg och material från din lokala hem förbättring butik, inklusive 16 bit av lövträ virke.

Innan du försöker detta projekt, vara säker på att din nuvarande enkelsäng är robust och i gott skick. Du måste se till att det inte finns några brister i dubbelsäng som du vill använda för basen av våningssäng. Om du hittar några brister se till att du kan reparera dem. Om bristerna inte kan repareras, är det bäst att avstå från dubbelsäng och bygga våningssäng från scratch.

Du kommer att behöva bestämma önskad höjd av den översta våningssäng. Med detta i åtanke, måste du klippa 4×4 timmer för de viktigaste stödbalkar längd med cirkelsåg. Med trä klippa till längd, kommer du nu markera den plats där du kommer att fästa stödbalken i huvudet och fotsteg av den befintliga enkelsäng. Nu kommer du att använda en lämplig storlek borr för att borra hål genom dubbla sängram och huvudstödbalkar. Med hålen borras, bifoga de viktigaste stödbalkar med en bult och en bricka och mutter.

Med 2 stycken 1×6 virke, kommer du att skapa sidoskenor. Skär timmer till längd och sedan bifoga dem till toppen av stödbalkar. Dessa kommer att skapa botten av den översta sovbrits. När sidoskenorna är på plats, kan du skapa en knap. Dubben är den komponent som kommer att hålla stavarna och rutan våren och madrass på plats. Klipp 2 stycken 1×2 virke på längden och fästa dem på undersidan av sidoskenorna med borrskruvdragare.

Med 4 stycken 1×3 virke, kommer du att skapa både en sänggavel och fotsteg. Först kommer du klippa timmer till längd. Därefter kommer du att markera den plats där du kommer att fästa virket till de viktigaste stödbalkar. Med platsen markeras, kan du borra hål genom stödbalkar och huvudet och fotsteg. Du kommer då att fästa skivorna till de viktigaste stödbalkar med bultar och brickor och muttrar.

Slutligen kommer du att skapa lameller från 4 bitar av 1×3 virke. Du kommer att skära lamellerna till längd med cirkelsåg och placera dem på knap. Nu kan du sätta rutan våren och madrass på sängen.

Där har du det. Du kan skapa en våningssäng från en befintlig enkelsäng med bara några elverktyg och lövträd timmer.