gemensamma korrigeringar för reparation en ventilationsfläkt

1 – Kontrollera Styrka

2 – konstiga ljud

3 – Droppande

Den vanligaste typen av ventilationsfläkten är en frånluftsfläkt, de tenderar att användas i badrum eller kök för att förhindra att varm fuktig luft från bad, duschar och matlagning kondenserar på kalla ytor, vilket kan orsaka mögel. I grund och botten är den fuktiga luften sugs in genom fläkten och pumpas tillbaka utanför huset. Men liksom de flesta andra elektriska apparater i ditt hus, kan de gå sönder och nedan kan du hitta några vanliga korrigeringar.

Ventilationsfläktar finns i olika styrkor, desto större badrummet desto högre luftrörelsen betyg på ventilen. En ventilerings avsedd för ett mindre rum kommer inte att extrahera all den fuktiga luften från rummet, således tillåter mögel att utvecklas. I det här fallet kan det vara värt att titta in en uppgradering.

Generellt ventilationsfläktar är ganska bullriga, är detta inget att oroa sig för, men om du märker bullret förändras, då är det dags att vara berörda. En vanlig orsak till detta kan vara att motorn är på väg att bränna ut, en lösning på detta problem är att ersätta motorn. Se till att elen är avstängd innan du utför detta arbete.

Ibland kan du hitta droppar av fukt på ytorna under fläkten, vilket är vanligast i köket. De små dropparna kan vara klibbig, oljig och vanligen en smutsig orange färg. Helt enkelt ta bort höljet från ventilationsfläkten och torka av den med en fuktig (inte blöt) trasa.