besluta om ditt hem archetectural stil

Colonial, georgiska, Cape Cod, och Saltbox

viktoriansk arkitektur

Medelhavet, Modernt, Tudor, och franska

Innehåll från HomeStyles.com

En av de första beslut du måste göra när du väljer ditt nya hem är som yttre stil du vill ha. Utsidan hälsar förbipasserande och ger besökarna sina första intryck av ditt hem. En stil kan erbjuda en rejäl hej, medan en annan viskar en nådig välkomna eller skriker ut att fånga uppmärksamheten hos alla som passerar.

Du har förmodligen en uppfattning om vilken stil som passar din familjs livsstil och smak. Du kanske vill ha en elegant modern att göra ett uttalande, en idyllisk bondgård för att värma din sprit eller en grand Colonial för att tillfredsställa din känsla av tradition.

Titta på andra hem i ditt närområde innan du väljer. Även om du förmodligen inte vill duplicera stil hem omkring dig, kanske du inte vill sticka ut som en öm tumme. För idéer, tänker tillbaka på hus du har bott i och platser som du har besökt. Vilka stilar gillar du mest?

Lär känna jargong arkitektur. Vet du skillnaden mellan en Colonial och en georgisk hem? Vet du vad jag ska kalla dessa hus med torn? Att känna rätt villkor kommer att hjälpa din sökning efter det perfekta hemmet.

En av de mest populära stilar i USA just nu är den traditionella lantgård. Den gemensamma nämnaren för dessa rektangulära, två våningar design är en veranda som sträcker sig längs hela framsidan av hemmet och ibland sveper runt sidan. En brant sadeltak löper längs längden på hemmet och är ibland accentueras av vindskupor och gavlar. Andra vanliga detaljer är horisontell sidospår och fönsterluckor.

Traditionella stilar inkluderar även de som efterliknar bostäder populära i USA under den 18: e och 19-talen. Ett antal stilar inklusive Colonial, georgiska, Cape Cod, och Saltbox hör till denna kategori.

Colonial hem har sitt ursprung på östkusten och varierar något från norr till söder. Dessa ståtliga två våningar bostäder har symmetriska, rektangulära mönster och tegel eller varv rangerbangård. Accenter innehåller ofta skorstenar på båda ändarna, fönsterluckor, och kolumner.

Georgian hem liknar Colonials, men de har rikare detaljer och ornament. En traditionell georgiansk hem innehåller ofta en centrerad posten under en dekorativ pediment, vilket är en triangulär yta som bildar en gavel, en akterspegel, som är ett litet fönster över en dörr eller ett annat fönster, och regal kolumner eller pilastrar, som är plana kolumner. Andra detaljer är vindskupor toppas av pediments och taklist arbete med dekorativa dentils, som är små, utskjutande rektangulära block.

En typisk Cape Cod-stil hem är 1.5-historier och övre våningen fönster i båda ändarna. Taket sträcker sig ner framsidan och baksidan av hemmet till första våningen, men kan avbrytas av vindskupor. Liksom andra tidiga amerikanska hem, inkluderar Cape Cod-stil ett symmetriskt arrangemang av fönster och ytterdörren.

Det kännetecknande för den Saltbox design är en taklinje som sträcker sig längre ner på baksidan av hemmet än framsidan. Denna utökade taklinje ger utrymme för en på framsidan andra våningen som består av ungefär hälften av ytor i bottenvåningen. Saltbox mönster inkluderar ofta luckor och skaka rangerbangård.

Under senare hälften av 19-talet, viktoriansk arkitektur blev ett av de mest populära stilar i USA. Uppkallad efter Storbritanniens drottning Victoria, detta infall stil förtjänat sin titel eftersom det var vanligt under sin regeringstid.

På grund av industriella utvecklingen och tillkomsten av massproduktion bröt designen bort från de enkla, symmetriska lådformade bostäder som hade varit så vanligt till denna tid. Viktoriansk stil speglade nya förmåga och frihet att lägga arbetade detaljer och dekoration till ett hem fasad.

Asymmetrisk design, infall pepparkakor ornament, torn och torn i hörnen och utarbeta verandor på flera sidor karakterisera viktoriansk stil hem. Mönstrade bältros, burspråk och fisk skala sidospår är också vanliga inslag i dessa hem.

En annan populär stil är Medelhavet, som är framträdande i hela södra. En lågfrekvent, tegeltak som ofta rött är den mest utmärkande drag i dessa hem. Medelhavsstil hem är ofta stuckatur och inkluderar välvda fönster och kolumner.

Modern stil hem trotsar reglerna och förkroppsligar många olika stilar och former. Några vanliga egenskaper innefattar asymmetriska design, lite utsmyckning, stora glasytor och djärva geometriska former.

Tudor stil drar löst från senmedeltida engelska hem. De flesta Tudor hem har stuck eller murade exteriörer accentueras av prydnads korsvirke, massiva skorstenar och branta sadeltak. Andra vanliga funktioner inkluderar välvda poster och höga, smala fönster i grupp.

Koppar-top vikar, hörn quoins, spröjsade fönster, fönsterluckor, och valv med dekorativa hörnstenarna ovanför fönster och dörrar är alla gemensamma drag i fransk stil hem. Dessa bostäder är oftast tegel eller puts.

Ovanstående lista är bara ett urval av de otaliga stilar som finns på marknaden idag.

För hundra år sedan, de yttre stilar av bostäder fastnat mycket nära en given uppsättning regler baserade på den region i landet och eran. När människor flyttar runt, är utsidan av bostäder börjar dra mer än en enda stil och tidsperiod. Några nya hem är ett “rent” representation av en yttre stil. Istället många bostäder byggs idag har egenskaper från ett antal regioner och tidsperioder.

Ta en titt på så många som möjligt, och njuta av olika valmöjligheter.