bedrägerier på auto auktioner

Annonser för begagnade bilar i tidningar och tidskrifter, på TV och Internet, och i kupong utskick till ditt hem kan låta som biljetten till din drömbil. De erbjuder möjligheten att köpa en stor biljett objekt på auktion för långt under marknadsvärdet. Vilka erbjudanden! Bara ringa avgiftsfritt nummer för mer information.

Finns det en hake? Det kan du ge dig på!

Var inte Mis-Guided

Om du svarar, kommer du antagligen att höra platser för guider till bilar som säljs i ditt område till bra priser. Men stödlinjerna är inte alltid vad de lovade att vara. Och om du köper en, kan du sluta spendera mer än du planerat.

Du kommer att debiteras om $ 50 för varje guide, antingen ditt kreditkort eller genom ett uttag från ditt lönekonto. Du kan även faktureras för en guide som du inte beställt.

Såhär händer: När du gör en beställning, kan säljaren erbjuda att inkludera en annan guide samt. Vad du inte kommer att få veta är att du kommer att debiteras för den andra styr, även om du aldrig gått med på att köpa den.

I många fall, företagen debitera ditt kreditkort eller debitera ditt lönekonto även om du aldrig gått med på att köpa någonting. De får ditt bankkonto eller kreditkortsinformation under falska förespeglingar, ibland hävdar att de behöver kontonumret för att verifiera din kredithistorik eller att “hålla” din beställning.

Och när auktions guider komma med posten, är chansen att de innehåller mycket mindre information än du förväntat. Egentligen är det information som är lätt tillgänglig någon annanstans gratis.

Summan av kardemumman: Även om det är möjligt att köpa bilar på auktion genom avskärmning försäljning, kommer du inte hitta “erbjudanden” annonseras i auktions guider som säljs av bedrägliga promotorer.

auto auktioner

Trots påståenden om motsatsen, styr auto auktion dessa företag säljer inte innehåller specifik information om datum och platser för auto auktioner eller listor över tillgängliga bilar. Snarare de innehåller allmän information om auto auktioner och adresser och telefonnummer – som alla finns i din telefonbok. Du måste fortfarande att kräva information om kommande auktioner.

Och trots vad man kan höra om auktions guider eller se i annonser, bilar på auktion säljer typiskt för deras marknadsvärde. Dessa auktioner lockar en mängd olika köpare, inbegripet begagnade bilhandlare, så budgivningen kan få konkurrenskraftiga. På många statliga försäljning, är de poster värderade före försäljning och kommer inte att säljas om budgivningen går alltför lågt. I själva verket är det ovanligt att hitta high-end eller sena modell fordon till salu, särskilt på priser “bargain källaren”. Och ärligt talat, de bilar som säljer för $ 500 eller mindre vanligtvis är skadade eller skräp fordon köpas för skrot. Dessa bilar säljs “i befintligt skick”. De kommer inte med garantier, och säljare inte avslöja problem. Köpare kan finna sig fast i oförutsedda reparationskostnader.

Inte äganderättsligt skyddad information

Auktion styr företag är inte de enda som har tillgång till information om federala regeringen försäljning program. I själva verket finns gratis eller till en låg kostnad informationen. De klassificerade eller affärs delar av nationella eller lokala tidningar ofta publicera information om kommande försäljning. Dessutom handels papper som Commerce Business Daily ibland publicera information om försäljningsprogram. Ditt lokala bibliotek eller handelskammaren får behålla abonnemang för allmänheten.

Vissa statliga försäljningsprogram också annonsera i lokalradion och TV. Eller så kan du se meddelanden postade på postkontor, stadshus och andra offentliga byggnader. Du kanske också vill kontakta enskilda myndigheter och medlemsförbunden om deras försäljningsprogram. Leta efter listor i din telefonbok under “USA: s regering” eller kolla in dessa webbplatser

Det bästa försvaret

Om du svarar på en annons för auktion guide

Var kan man Klaga

Om du tror att du har varit offer för bedrägliga auktion styr kampanjer, kontakta din lokala postmästaren eller US Postal Inspection Service via telefon, avgiftsfritt: 1-888-877-7644; via e-post: http: //www.uspsoig. gov / eller genom post: US Postal Inspection service, Office of Inspector General, Operations Support Group, 222 S. Riverside Plaza, Suite 1250, Chicago, IL 60.606-6100.

Andra organisationer som undersöker bedrägerier inkludera ditt tillstånd Justitiekansler, statliga och lokala kontor konsumentskydds eller din lokala Better Business Bureau.