båge fönster reparation: fönsterlåset

Steg 1 – Bestäm Problem

Steg 2 – Rengör Lutning

Steg 3 – Byt ut Lutning

Casement fönster reparation är nödvändig vid ett eller annat tillfälle. De är vanligen i äldre byggnader, även om de kan vara en fin ersättning eller tillägg till någon byggnad. Fönstren är låsta med mekanismer som kallas fästen eller lås. Det är en enkel process för att fastställa låset om den fastnar eller underlåter att låsa egendom. Den typiska Låset är en metallspänne som svänger och glider in i en stationär metallbeslag, vilket skapar ett lås för att hålla fönstret stängt. Den ena sidan kommer att fästas på insidan fönsterkarm och den ena sidan kommer att fästas på fönsterbågen. Det finns olika konfigurationer av låsmekanismer, några nära på sidan av fönstret och en del på undersidan av fönstret. Dessa spännen kan bli rostiga, bryta med ålder eller börja fastnar på grund av smuts eller sot. På ett fönster i trä, kan du ha ett lås som inte längre ligger i linje. Nedan hittar du en stegvis metod för att reparera en båge fönsterlåset.

Du måste först bestämma vad problemet är med låsmekanismen. Om det bryts måste du ersätta det helt snarare än att försöka reparera den. Om det har fastnat eller smutsig kan du rengöra den. Om det är rostig, kan du också prova att rengöra den. Beroende på svårighetsgraden, kan denna korrigering inte fungerar och du kanske måste byta ut fästenheten,. I fallet med ett fönster i trä där låset inte längre Justerar kan du antingen flytta låset så att det nu kan rada upp eller om du kan ersätta den förvrängda delen av fönstret. Det senare är att föredra.

Börja med att inspektera fästanordningen och se om det finns några synliga hinder hålla den från att arbeta. Spraya en liten om olja i mekanismen, hålla en trasa till hands för någon över spray eller droppar. Försök att flytta spännet och tillbaka och se om löser upp rörelsen. Upprepa denna procedur några gånger. Med lite arbete, kan du bara fast problemet,. Om det finns en rost problemet genom att använda en liten stålborste med några gamla och försiktigt skrapa på rost. Om det bara finns en liten mängd kanske du kan ta bort den och använda spännet igen. Återigen, flytta spännet och tillbaka och försöker att lossa den. Du kan också prova att använda en rost avlägsnande av lösningsmedel. Du kommer att behöva olja det efter att ha använt ett lösningsmedel.

Om låset är trasig eller rostig bortom reparation, måste du ersätta den med en ny. Det är bäst att köpa en med samma storlek och form. Ta bort den gamla lås genom att ta bort skruvarna och helt enkelt skruva in nya lås på samma plats som den gamla kom ut