avfuktare

Typer av luftavfuktare

Termo och Compressor

avfuktare Överväganden

Avfuktare används ofta av personer som vill sänka mängden fuktighet i luften. När ett hem har mycket fukt i den, kan det leda till en rad olika problem för husägare. Huset kan lätt hysa mögel och mögeltillväxt och vara obekvämt att leva i.

I ett hem med en stor mängd fukt, kan du märka en unken lukt, och många människor som bor i dessa villkor märker att deras allergiska symptom förstärks. Du kan även hitta fläckar på tak och väggar. Det är inte heller ovanligt att hitta fukt på insidan av fönster och dörrar.

Om du funderar på att köpa en avfuktare, finns det flera saker som du behöver tänka på. Om du besöker en lokal hem centrum, det finns en god chans att du kommer att hitta många olika modeller och märken att välja mellan. Många av dessa är kvalitetsprodukter, och de har alla goda egenskaper om dem. Däremot behöver du inte vill köpa något som du inte behöver. Det finns mycket stora avfuktare som inte kan vara lämpliga för ett litet hus. Om du har en större hus som du behöver ta bort fukt från, kommer du vill vara säker på att du köper en enhet tillräckligt stor för att göra jobbet.

Denna avfuktare köpguide hjälper dig att navigera i olika funktioner i många avfuktare som finns på marknaden. Det kommer att ge dig den information som du behöver för att göra ett välgrundat beslut när de köper en avfuktare för ditt hem.

Det finns två huvudtyper av avfuktare som du behöver vara medveten om. En typ av avfuktaren är känd som en sorptionsavfuktare. Denna typ av avfuktare använder torkmedel som absorberar fukt i luften. Denna typ av avfuktare är mycket vanligt, och det används vanligtvis i små applikationer. Dessa avfuktare är de billigaste typerna på marknaden, och de kommer i en mängd olika modeller. Denna typ av avfuktare är även hänvisad till som en passiv avfuktare.

Den andra typen av avfuktare är en mekanisk avfuktare. Denna typ av avfuktare utnyttjar kall luft spolar samt varmlufts spolar för att behandla luften. Luften sugs in och löper över de kalla spolar. Denna process bidrar till att samla upp fukt på spolarna, och sedan fukten rinner ner i en uppsamlingspanna. Vid denna punkt, är luft skickas över varma luft spolar för att värma luften tillbaka upp till den temperatur som det var vid när den kom in i avfuktaren. I de flesta fall kommer den luft som kommer ut ur denna typ av avfuktare vara lite varmare än vad det var när det gick in i maskinen. Denna typ av avfuktare refereras till som en aktiv avfuktare.

Du kommer i allmänhet att se två olika typer av mekaniska avfuktare att välja mellan. Den första typen av avfuktare som du kan komma över använder en kompressor. Denna typ av avfuktare fungerar ungefär som en luftkonditioneringen. En kompressor används för att dra luft över slingorna och pumpa tillbaka ut.

Den andra typen av avfuktare som du kan hitta är den termoelektriska versionen. Med denna typ av avfuktare, går en elektrisk ström genom metaller för att skapa värme. Luften passerar sedan genom de metaller för att få fukten avlägsnas från det.

När du försöker att besluta om en avfuktare, det finns flera faktorer att tänka på

Storlek –One av de viktigaste sakerna att tänka på när man köper en avfuktare är storleken på enheten. Först måste du ta hänsyn till hur stora rummet är där du planerar att sätta avfuktaren. Då kommer du att kunna hitta rätt avfuktare för att matcha det utrymme som du behöver. Till exempel, om du kommer att sätta den i ett litet rum, du skulle inte nödvändigtvis behöva köpa den största mekanisk avfuktare på marknaden. En liten sorptionsavfuktare skulle sannolikt vara bättre.

Rörlighet –You kanske också vill att avgöra om din avfuktare kan flyttas från ett rum till ett annat. Vissa avfuktare är lättare att flytta runt än andra. Om du kommer att hålla er på samma plats hela tiden, kommer detta inte vara ett problem för dig.

Kapacitet –You bör också bestämma hur mycket vatten lagringstanken rymmer. Efter extraktion av fukt från luften, lagrar den det i en tank tills du tömmer den. Om du inte kommer att finnas tillgänglig för att tömma tanken mycket ofta, bör du få en med en större tank.

Luftfilter –You bör ta en titt på luftfiltret som används i just din avfuktare. Många av dem är tvättbara, vilket gör dem lätta att rengöra och sätta tillbaka in i enheten. Om du måste ständigt köpa filter, kan detta tillägg till kostnaden för avfuktaren.

Hygrostat –Having en inbyggd hygrostat kan också vara mycket fördelaktigt. Detta gör att du kan ställa in en viss fuktighet procentsats som du vill uppnå, och avfuktaren kommer att kunna slå den procentsats för dig.

Automation –You bör troligtvis leta efter en avfuktare som är automatiserad. Detta gör det möjligt för enheten att stängas av när den är klar att arbeta.

Dränering –Some avfuktare använder ett inbyggt dräneringssystem som kommer att göra det lättare för dig. Med denna typ av system, kan du ansluta en slang till enheten, och det kommer automatiskt att rinna själv.

Kosta –Den kostnaden för enheten är en annan viktig faktor. Du bör ange en budget och försöka hålla fast vid det på köpet.

Underhåll –Den underhåll i samband med enheten är också viktigt. Vissa avfuktare kräver mer underhåll än andra, och du bör försöka hitta en som inte kräver en hel del arbete från din sida.